Λευτέρης Πετρούνιας: Επιτυχής η χειρουργική επέμβασή του  

Όπως είχε δηλώσει ήταν πολύ ενθουσιασμένος, γιατί ήταν πολύ δύσκολη η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, με το πρόβλημα που είχε στον ώμο. Η επιτυχία ήταν 50% με το σώμα και 50% με την ψυχή.

Ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, χειρουργήθηκε στο Ανσί της Γαλλίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η χρόνια τενοντοπάθεια που τον ταλαιπωρούσε εδώ και πολλούς μήνες.

Ο 27χρονος «άρχοντας των κρίκων» θα παραμείνει νοσηλευόμενος για μία ημέρα και πρόκειται να πάρει αύριο (Τρίτη 06/11) εξιτήριο από την κλινική. Αναμένεται να παραμείνει στο Ανσί για ακόμη μερικές ημέρες, προκειμένου οι γιατροί να παρακολουθήσουν τη μετεγχειρητική του πορεία, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα στα τέλη της εβδομάδας.

Κατά το πρόγραμμα αποκατάστασης που θα ακολουθήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας, η επάνοδός του στις προπονήσεις σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς αναμένεται να γίνει σε τρεις μήνες, ενώ σε πέντε μήνες θα είναι απόλυτα έτοιμος για να επιστρέψει στους αγώνες.

Σίγουρο είναι ότι θα έχει επαρκή χρόνο ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμος και να διεκδικήσει ως φαβορί την Ολυμπιακή πρόκριση μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης (4-13 Οκτωβρίου 2019), όπου το εισιτήριο για το Τόκιο θα πάρουν αυτόματα οι τρεις νικητές των μεταλλίων σε κάθε όργανο.

Διαβάστε, επίσης: Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων με μια ματιά