Με πλήθος αρχαίων νομισμάτων και άλλων αντικειμένων συνελήφθη Τούρκος στην Ηγουμενίτσα

Δεκάδες νομίσματα και άλλα αρχαία αντικείμενα έφερε μαζί του ένας Τούρκος ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος επέστρεφε από την πατρίδα του στην Γαλλία, όπου διαμένει μόνιμα και μετά την σύλληψή του το μόνο που ανέφερε ήταν ότι είχε τα αρχαία αντικείμενα στο σπίτι του, όπως μεταδίδει το epiruspost.gr.

Ο 42χρονος που ταξίδευε μόνος του, εντοπίστηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου, κατά την διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε.

Στο ΙΧ αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 121 νομίσματα χάλκινα και ασημένια, που χρονολογούνται, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αρχαιολόγων από τον 3ο π.Χ. αιώνα μέχρι και τους Βυζαντινούς χρόνους.

Επίσης βρέθηκαν τρία δαχτυλίδια με σφενδόνη, ένας απλός χάλκινος κρίνος, ένα μολύβδινο ενσφράγιστο αντικείμενο και ένα πήλινο λυχνάρι.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ευρήματα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στην Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην «τσιμπίδα του νόμου» ο 68χρονος Θεσσαλονικιός αρχαιοκάπηλος

Συνελήφθη Γερμανός αρχαιοκάπηλος με δεκάδες θησαυρούς στην βίλα του (Εικόνες)

Θησαυρός από την αρχαία Ελλάδα στο σπίτι δισεκατομμυριούχου στο Μανχάταν – Θα επιστραφούν στην πατρίδα τους