Μοσκοβισί: Δεν πρόκειται να υπάρξουν «κακές εκπλήξεις» για τον ελληνικό προϋπολογισμό

Δεν πρόκειται να υπάρξουν “κακές εκπλήξεις” ξεκαθάρισε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ερωτηθείς σχετικά με τον ελληνικό προϋπολογισμό σε συνέντευξη Τύπου μετά το έκτακτο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

“Δεν μπορούμε να προδικάσουμε από σήμερα αυτά που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Υπομονή” ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, σχολιάζοντας ότι από μόνο του ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο είναι ένα “γεγονός”, μια “καλή είδηση”.

“Η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι πολύ θετική. Μην περιμένετε κακές εκπλήξεις στην έκθεση. Δεν θα υπάρχουν”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι ανάμεσα στις χώρες που έχει λάβει γράμμα από την Επιτροπή σχετικά με τον προϋπολογισμό της. “Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για το επόμενο και τα επόμενα έτη έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει πραγματικά ένα ‘success story’ στο μέλλον”, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκάθαρος ο Μοσκοβισί: «Τέλος τα μνημόνια για την Ελλάδα»

Μοσκοβισί στη Βουλή: «Θα υπάρξει επιτήρηση για την Ελλάδα, όχι 4ο Μνημόνιο»

Ενισχυμένη εποπτεία για την Ελλάδα θέλει ο Μοσκοβισί – Διαφορετική περίπτωση από Ιρλανδία & Πορτογαλία