Μπλατ: «Να γυρίσουμε υπέρ μας την κατάσταση»

Λίγες ώρες μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ (79-70) από τον Παναθηναϊκό, η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για το Μόναχο, ενόψει της αναμέτρησης με την Μπάγερν, την Τρίτη (20/11, 21:30), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 3 διαδοχικές ήττες στη διοργάνωση, αρνητικό σερί στο οποίο θα προσπαθήσουν να… βάλουν τέλος, απέναντι σε μία ομάδα που έχει το ίδιο ρεκόρ νικών – ηττών (3-4) με τους Πειραιώτες. Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Γκαρθία, ο Τούρκος Εμίν Μογκούλκοτς και ο Γάλλος Ζοσέφ Μπισάνγκ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν υπολογίζει στον Αξελ Τουπάν, ο οποίος όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (18/11) θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 10 ημέρες. «Να γυρίσουμε υπέρ μας την κατάσταση»  έστειλε μήνυμα ο τεχνικός του Ολυμπιακού, πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Γερμανία, ενώ μονόδρομο χαρακτήρισε το θετικό αποτέλεσμα στη Βαυαρία, ο Γιώργος Μπόγρης.

«Έχουν παίξει πολύ καλά ως τώρα», σχολίασε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Γερμανία ο Ντέιβιντ Μπλατ. «Είναι ομάδα που παίζει δυνατή άμυνα και προσπαθεί να βάλει πίεση σε εσένα και να δημιουργήσει καταστάσεις μέσα από την άμυνά της. Είναι παίκτες που παίζουν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μαζί και για αυτό εκτός από την άμυνα είναι αποτελεσματικοί και στην επίθεση. Οπότε εμείς θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του γηπέδου».

Σε ερώτηση για το πως σχεδιάζει να περιορίσει τον Νιχάντ Ντέντοβιτς, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε: «Είναι ένας από τους πολλούς σημαντικούς παίκτες που έχει η Μπάγερν. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές διαφορετικές θέσεις, έχει καλό ύψος, όμως, δεν είναι ο μόνο που θα πρέπει να περιορίσουμε. Πραγματικά πιστεύω πως το σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας, στο τι πρέπει εμείς να κάνουμε και πως πρέπει να παίξουμε. Επαναλαμβάνω, θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση για να πάρουμε τη νίκη».

Η έως τώρα πορεία των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν αυτή που άπαντες προσδοκούσαν, όμως, ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι αισιόδοξος για το μέλλον: «Πρώτα από όλα, έχω να πω πως προφανώς δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτό. Αυτό είναι δυστυχώς μέρος της σεζόν, κάποια στιγμή πρέπει να το περάσεις. Μπορείς να ελπίζεις πως έχεις την ικανότητα να αντιδράσεις σε αυτό, να μάθεις από αυτό και να γυρίσεις την κατάσταση υπέρ σου. Ότι όσο θα προχωράς τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα και αυτό πιστεύω πως θα γίνει».

Όταν του υπενθύμισαν πως το 2014 που είχε κατακτήσει τη Euroleague, η τότε ομάδα του, Μακάμπι Τελ Αβίβ, είχε κάνει ένα ανάλογα άσχημο ξεκίνημα στην διοργάνωση, σχολίασε: «Έχω βρεθεί σε τόσες ομάδες όλα αυτά τα χρόνια, που δεν μπορώ να θυμηθώ κάθε τέτοια κατάσταση με λεπτομέρεια. Αυτό που αναφέρατε είναι πιθανότατα αλήθεια… Όμως, είμαστε νέα ομάδα και το πρόγραμμα ήταν αρκετά δύσκολο. Δουλειά μου είναι να κρατήσω τους πάντες ενωμένους, να μάθουμε μέσα από αυτές τις καταστάσεις, να δούμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος και να προχωρήσουμε με επιτυχίες. Σίγουρα αυτό θα κάνω…».

ΜΠΟΓΡΗΣ: «Νίκη στη Γερμανία… δεν υπάρχουν περιθώρια»

Ο 28χρονος σέντερ των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπόγρης μιλώντας στην κάμερα της Nova εξήγησε αρχικά για τον έντονο τρόπο που πανηγύρισε ένα καλάθι του στο ΟΑΚΑ: «Είμαι ένα παιδί που παίζει πάντα με πάθος, που δένεται με την ομάδα που παίζει και που αντλεί αδρεναλίνη και ενέργεια από αυτό. Τα περισσότερα τα κάνω και με χιούμορ. Κάποια πράγματα που ακούγονται είναι πολύ άσχημα, όσο και αν θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη, είμαστε πολλά χρόνια πίσω. Μόνο έτσι μπορείς να ξεπεράσεις κάποια πράγματα. Το να βάλεις το κεφάλι κάτω δεν είναι λύση. Το χιούμορ και το πάθος είναι καλύτερα. Αν κερδίζαμε θα ήταν φανταστικό, αλλά δεν πειράζει. Όταν κερδίσουμε, θα πουν “τι ωραία που πανηγυρίζει ο Γιωργάρας”».

Ο Μπόγρης συνέχισε: «Ως Γιώργος, αν έβλεπα έναν συμπαίκτη μου να παίζει έτσι, θα ανέβαζα τον ρυθμό και την προσπάθειά μου. Θεώρησα πως βοηθάω και τους συμπαίκτες μου έτσι, ειδικά σε ένα σημείο που κάναμε κοιλιά. Δεν μας βγήκε, θα βγει στο επόμενο. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τα ματς με τον Παναθηναϊκό και συνολικά για τη σεζόν. Εμείς θα είμαστε οι χαρούμενοι στο τέλος της χρονιάς».

Για το ντέρμπι και την ήττα του Ολυμπιακού, είπε χαρακτηριστικά: «Διαφορετικά ματς, στο πρώτο χάσαμε την συγκέντρωση μας, παλέψαμε αλλά τα ριμπάουντ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ήττα μας.Στο δεύτερο είχαμε ένα πλάνο, το ακολουθήσαμε, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερες κατοχές και πληγωθήκαμε από την επίθεση μας. Είναι Νοέμβριος ακόμα, είναι ένα μάθημα για τη συνέχεια, μας ενδιαφέρουν περισσότερο τα ματς στην EuroLeague».

Τέλος, ο Γιώργος Μπόγρης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου για την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για τη Μπάγερν, γνωρίζουμε πως είναι πολύ σκληρή ομάδα, έχει καλούς ψηλούς αλλά δεν έχει αθλητικά γκαρντ. Είναι μια ομάδα που παίζει ξύλο…Ο κόσμος στη Γερμανία διψάει για μπάσκετ και το πρότζεκτ εκεί είναι αξιοζήλευτο. Πρέπει να πάρουμε το ματς, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια, χρειάζεται να βγάλουμε αντίδραση και να κάνουμε μια νέα αρχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ