Ντογιάκος: Τι λέει για τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του στον Βύρωνα

Άγνωστο παραμένει ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από το περιστατικό, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δε χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ», λέει ο αντεισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος που λίγο μετά τις 4εις τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε από την αστυνομία για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την πολυκατοικία που διαμένει στον Βύρωνα.

«Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι», λέει ο εισαγγελέας ο οποίος στο παρελθόν έχει χειριστεί «βαριές» υποθέσεις, όπως τη Χρυσή Αυγή και το δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα.

Από το περιβάλλον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πάντως, λένε ότι ίσως η σημερινή ενέργεια σχετίζεται με το ότι «εδώ και 3 χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του.

Το χρονικό
Όλα έγιναν στις 4:00 τα ξημερώματα, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και την ιστοσελίδα zougla.gr και είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου 18 στον Βύρωνα και ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά. Μάλιστα, ο δράστης τόνισε επιτακτικά ότι δεν είναι φάρσα.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς. Μετά την παρέλευση του χρόνου που είχε δώσει ο άγνωστος οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον εξουδετέρωσαν

Οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον εξουδετέρωσαν.  Να σημειωθεί, ότι οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε κατσαρόλα, σε μπαγκαζιέρα μηχανής.

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα. Ωστόσο, σημειώνεται, ότι η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

 

 

 

 

Διαβάστε, επίσης:Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις Κομισιόν – Αθήνας για συντάξεις και αντίμετρα