Ξεσηκώνονται οι μαθητές: Κάλεσμα για μαζικές καταλήψεις – Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μέσω των κοινωνικών δικτύων «καμπάνια» με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα αλλά και μέσω εκδηλώσεων στο Facebook στα οποία οι μαθητές καλούνται να προβούν σε πανελλαδικές καταλήψεις την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου αλλά και την πραγματοποίηση πορείας στην Θεσσαλονίκη.

Στο SMS που φέρεται να διακινείται σε κινητά μαθητών αναφέρεται: «Έκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία».

Την ίδια στιγμή, μια ομάδα στο Facebook που υπογράφει ως «Συντονιστική Μαθητική Επιτροπή για τη Μακεδονία» απευθύνει κάλεσμα για πραγματοποίηση πορείας, επίσης, στις 29 Νοεμβρίου.

Στη σελίδα της συγκεκριμένης ομάδας αναφέρεται πως δημιουργήθηκε από το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, το 3ο και το 4ο ΓΕΛ Σταυρούπουλης καθώς επίσης και το 10 και το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου. Οι μαθητές δίνουν ραντεβού για τις 11:00 την Πέμπτη στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκλονίζει μαθητής στην Θεσσαλονίκη: «Αν νομίζετε ότι θα μας τρομάξει η ταμπέλα του φασίστα είστε γελασμένοι»

«Όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας» βροντοφώναξαν οι μαθητές της Φλώρινας (Εικόνες)

Μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στα Προπύλαια, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία