Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν την πρώτη νίκη τους σε ντέρμπι ένα χρόνο μετά

Από την 22α Οκτωβρίου του 2017 και το 1-0 επί του ΠΑΟΚ έχει να πανηγυρίσει νίκη σε ντέρμπι ο Ολυμπιακός, διάστημα στο οποίο μετράει δύο ήττες, μια ισοπαλία και ένα τρίποντο στην Τούμπα άνευ αγώνος.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, στο μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού στη χώρα μας γενικότερα. Ματς το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2018-2019.

Πέραν από τους προφανείς λόγους (βαθμολογία, πρεστίζ), ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη απέναντι στους πράσινους για να βάλει τέλος σε ένα αρνητικό σερί, έστω κι αν το δείγμα δεν είναι μεγάλο, που τον θέλει χωρίς επιτυχία σε ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος εδώ και έναν χρόνο.

Την τελευταία φορά που οι Πειραιώτες έφυγαν χαμογελαστοί σε ντέρμπι, ήταν στις 22 Οκτωβρίου του 2017, όταν ο Μπιέρν Ένχελς υπέγραφε το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Λίγες μέρες μετά, στις 28/10/2017, ακολούθησε μια πολύ κακή εμφάνιση και η ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου οι πράσινοι επικράτησαν με σκορ 1-0 για την 9η αγωνιστική της Super League 2017-2018.

Φτάνοντας στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου με την ΑΕΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν οπωσδήποτε τρίποντο για να μείνει γερά στο κόλπο του τίτλου και έμοιαζε να φτάνει στον στόχο του όταν ο Ανσαριφάρντ σκόραρε στο 81′ για το 1-0. Ωστόσο ένα γκολ του Τσιγκρίνσκι στο 87′ και ένα ακόμη του Γιακουμάκη στις καθυστερήσεις έφεραν το τρίποντο στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Ακολούθησε το παιχνίδι της Τούμπας, όπου ο Όσκαρ Γκαρθία τραυματίστηκε από ρολό ταινίας στο πρόσωπο, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και η αναμέτρηση δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τους τρεις βαθμούς να πηγαίνουν στο σακούλι των ερυθρολεύκων.

Στις 4/3/2018, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό σε κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι “αιωνίων”, με τους πράσινους να ισοφαρίζουν στο 87′ για το τελικό 1-1, με πέναλτι που καταλογίστηκε σε παράβαση εκτός περιοχής και εκτέλεσε εύστοχα ο Μουνιέ. Ωστόσο ακόμη και αυτή η διαιτητική αβλεψία δεν δικαιολογούσε την εξαιρετικά κακή απόδοση των ερυθρολεύκων, που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 60′ μετά την αποβολή του Οικονόμου.

Στο ντέρμπι της Κυριακής (11/11, 19:30) με τον Παναθηναϊκό, αυτό που ψάχνει πρωτίστως ο Ολυμπιακός είναι το τρίποντο που θα του επιτρέψει να παραμείνει με σοβαρές αξιώσεις στο κυνήγι του τίτλου.

Αν τα καταφέρει συνδυάζοντας το αποτέλεσμα με μια πειστική εμφάνιση και ανάλογο σκορ, θα τονώσει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία του για τη συνέχεια. Και παράλληλα θα βάλει τέλος στην αναποτελεσματικότητα που εμφανίζει σε ματς ντέρμπι τον τελευταίο ένα χρόνο.

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διπλό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι

Ουρές στο Καραϊσκάκη για το ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ντουντελάνζ!

«Πολυβόλο» ο Ολυμπιακός… γάζωσε πέντε φορές την Ντουντελάνζ (Βίντεο)