Ο Μορικόνε διαψεύδει: Δεν είπα τον Ταραντίνο «κρετίνο» που κάνει ταινίες «σκουπίδια»

Ο Ένιο Μορικόνε κέρδισε το πρώτο Όσκαρ για τη μουσική επένδυση της ταινίας του Ταραντίνο «The Hateful Eight» και ο σκηνοθέτης ήταν παρών στην τελετή όταν ο συνθέτης απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο συνθέτης Ένιο Μορικόνε εξέδωσε δήλωση προς την εφημερίδα «The Independent» λέγοντας ότι ποτέ δεν αποκάλεσε τον σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο «κρετίνο».

«Έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι το Playboy Germany δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο έχω διατυπώσει εξαιρετικά αρνητικά σχόλια για τον Ταραντίνο και τις ταινίες του και την Aμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών» αναφέρει η δήλωση. «Ποτέ δεν έχω εκφράσει τυχόν αρνητικές δηλώσεις για την Ακαδημία ή τον Κούεντιν ή τις ταινίες του – και σίγουρα δεν θεωρώ σκουπίδια τις ταινίες του. Έχω δώσει εντολή στον δικηγόρο μου στην Ιταλία να προχωρήσει σε αστικά και ποινικά μέτρα.

«Θεωρώ ότι ο Ταραντίντο είναι σπουδαίος σκηνοθέτης. Μου άρεσε πολύ η συνεργασία μαζί του και η σχέση που αναπτύξαμε το διάστημα που περάσαμε μαζί. Είναι θαρραλέος και έχει σπουδαία προσωπικότητα. Οφείλεται στη συνεργασία μας το Όσκαρ που έλαβα, που είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες αναγνωρίσεις στην καριέρα μου και είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε να συνθέσω μουσική για την ταινία του» αναφέρεται στη δήλωση.

«Στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά στον Ταραντίνο, σαφώς δήλωσα ότι θεωρώ τον Κουέντιν ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της εποχής, και ποτέ δεν θα μιλούσα άσχημα για την Ακαδημία – έναν σημαντικό θεσμό που έχει δώσει σε μένα δύο από το τις πιο σημαντικές αναγνωρίσεις της καριέρας μου».

Στο δημοσίευμα του Playboy Germany αναφερόταν ότι ο Μορικόνε δήλωσε για τον Ταραντίνο: «Ο άνθρωπος είναι κρετίνος». «Κλέβει απλά από άλλους και τα ξανασυνδέει. Δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο σε αυτό. Και δεν είναι σκηνοθέτης. Έτσι δεν είναι συγκρίσιμος με τους πραγματικούς μεγάλους του Χόλιγουντ όπως ο Τζον Χιούστον, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ ή ο Μπίλι Γουάιλντερ. Ήταν σπουδαίοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε, επίσης:Τα τοπία και οι άνθρωποι της Άνδρου σε έκθεση στο Βοτανικό