Σε μια ώρα ο Οσβαλντ έσπασε το βραχιολάκι επιτήρησης και έγινε καπνός!

Ο δικηγόρος του Οσβαλντ, Χριστόφορος Καπαρουνάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε την έκπληξή του για την κίνηση αυτή του εντολέα του, ενόψει της αναμονής της έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία, κατά την εκτίμησή του, θα είχε θετική έκβαση γι’ αυτόν

Μόλις μία ώρα χρειάστηκε ο Ζαν Κλοντ Οσβαλντ για να βγάλει το βραχιολάκι επιτήρησης και να εξαφανιστεί από προσώπου γης.
Ο Όσβαλντ είχε συλληφθεί το 2015 κατηγορούμενος από τον πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, για ξέπλυμα χρήματος σε τράπεζες της Ελβετίας. Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του. Το 2016 το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με την επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων της Siemens» και των υποβρυχίων επέστρεψε σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από άνδρες την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Μία ώρα αργότερα στις 13:56 κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε και από τότε εξαφανίστηκε.
Η ανάδοχος εταιρεία του συστήματος γεωεντοπισμού ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία, καθώς η πράξη του Οσβαλντ έγινε αμέσως αντιληπτή, ωστόσο εκείνος είχε καταφέρει να εξαφανιστεί.
Ο δικηγόρος του Οσβαλντ, Χριστόφορος Καπαρουνάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε την έκπληξή του για την κίνηση αυτή του εντολέα του, ενόψει της αναμονής της έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία, κατά την εκτίμησή του, θα είχε θετική έκβαση γι’ αυτόν.

Ποιος είναι ο τραπεζίτης που το έσκασε:

Από τις διακοπές του και λίγο πριν από την πτήση transit, για να γυρίσει στην Γαλλία, συνελήφθη μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του η χώρα μας, τον Απρίλιο του 2015. Αφορμή, η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, ο οποίος μετά από ένα σερί απολογιών, τον έδειξε ως κεντρικό πρωταγωνιστή στο ξέπλυμα χρήματος σε τράπεζες της Ελβετίας.

Μετά την απολογία του, προφυλακίστηκε ενώ το Μάιο του 2016 το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του με την επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αποφυλακιστεί άμεσα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν και άλλες δικογραφίες που αφορούν στα εξοπλιστικά προγράμματα. Έτσι, αναγκάστηκε να φοράει το βραχιολάκι από τότε, και να επιστρέφει στο σπίτι του στην περιοχή του Ζωγράφου. Μέχρι σήμερα που το έσπασε και δραπέτευσε, θέτοντας σε συναγερμό την αστυνομία.

Ποιες είναι οι κατηγορίες:

Ο γαλλο-ελβετός Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, κατηγορείται για την εμπλοκή του στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens αλλά και σε ακόμη δύο δικογραφίες εξοπλιστικών.Ο Όσβαλντ αντιμετωπίζει την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο στην μίζες των μαύρων ταμείων, αλλά και στις μίζες των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και στην προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson.

Διαβάστε, επίσης:Β. Κορκίδης: Τη «Black Friday» ακολουθεί η «Cyber Monday»