Σιγή ιχθύος από το υπουργείου Άμυνας για το χάρτη που υπάρχει στην ιστοσελίδα του και ο οποίος εµφανίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Καμία απάντηση για το χάρτη-ντροπή με τα Σκόπια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Καμία απάντηση για τον χάρτη-ντροπή με τα Σκόπια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στο τρίτο 24ωρο είµαστε και ακόµα το υπουργείο Εθνικής Άµυνας δε βρήκε ούτε µία λέξη για να απαντήσει στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.

Η σιγή ιχθύος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το χάρτη που υπάρχει στην ιστοσελίδα του και ο οποίος εµφανίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», προκαλεί εύλογη οργή. Ίσως, βέβαια, να θεωρούν πως αρκεί το απολογητικό υπόµνηµα που τον συνοδεύει και το οποίο ρίχνει τις ευθύνες στην… Google.
Αλλά δεν είναι µόνο η εκκωφαντική σιωπή του υπουργείου Εθνικής Αµυνας, είναι ότι ο χάρτης εξακολουθεί και βρίσκεται αναρτηµένος! Θυµίζουµε ότι σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της Αθανασίας Αγγελοπούλου στον κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο, στο site της ΥΠΑΑΠΕ∆ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων ∆υνάµεων), όπου παρουσιάζονται τα ακίνητα που διατίθενται προς ενοικίαση, το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο συνοδεύονται από χάρτη για τον εντοπισµό τους από τους υποψήφιους επενδυτές µε τον τίτλο «χάρτης χαρτοφυλακίου».

Ο χάρτης αυτός βόρεια της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Σκοπίων, γράφει «Μακεδονία» και σε παρένθεση ΠΓ∆Μ. Οι υπεύθυνοι όταν προφανώς κατάλαβαν πως πρόκειται για µέγα πολιτικό και ιστορικό ατόπηµα, αρκέστηκαν σε µια σηµείωση: «Η ονοµασία “Μακεδονία” που αποδίδεται στη γειτονική χώρα, όπως φαίνεται στο χάρτη, έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc., ιδιοκτήτη της εφαρµογής χάρτες “Google Maps”», γράφουν στο σηµείωµά τους και συνεχίζουν: «Η χρήση της εφαρµογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριµένου ονόµατος εκ µέρους του κράτους της ελληνικής κυβέρνησης, το επίσηµο όνοµα του οποίου είναι “Η Πρώην Γιουγκοσλαβική ∆ηµοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓ∆Μ)”».

Διαβάστε, επίσης:Μήνυμα ενότητας του Κ. Μητσοτάκη από το Γοργοπόταμο