Στα γαλανόλευκα οι Βουλιαράτες για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Κων/νο Κατσίφα (Βίντεο)

Πλήθος κόσμου για το ύστατο χαίρε στον Ηπειρώτη Κωνσταντίνο Κατσίφα. Φίλοι, συγγενείς, συγχωριανοί καθώς και απλοί άνθρωποι που δεν τον γνώριζαν βρέθηκαν στους Βουλιαράτες και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Πολλοί ταξίδεψαν επίσης από την Ελλάδα για να παρευρεθούν στην κηδεία και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη απεύθηναν έκκληση σε όσους Έλληνες πολίτες βρέθηκαν στις Βουλιαράτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια του νεκρού και στην τελετή.



Βαρύνουσας σημασίας η κατευναστική παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιου, ο οποίος, διαισθανόμενος εξελίξεις που εν τέλει θα στραφούν εις βάρος της μειονότητας, δήλωσε: «Ας γαληνέψουν όλων οι ψυχές. Ας σταματήσει ο ανεύθυνος θόρυβος. Τα υπόλοιπα μπορούν να μελετηθούν στη συνέχεια με αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό».

Η σορός του Κατσίφα παρελήφθη στις δύο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τοπική ώρα από τους συγγενείς του στα Τίρανα και μεταφέρθηκε αρχικά σε νεκρικό θάλαμο στο χωριό Ζερβάτι, κοντά στους Βουλιαράτες, και το μεσημέρι με νεκρική πομπή στο σπίτι του, όπου ανέμενε πλήθος κόσμου. Εικόνες που μεταδόθηκαν από αλβανικές ιστοσελίδες έδειχναν το φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και τον νεκρό Κατσίφα φέροντα στρατιωτικό πηλήκιο με το ελληνικό εθνόσημο και στρατιωτική στολή παραλλαγής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρόπολης αποφάσισε ομόφωνα να γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη. Η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Ελένη Σουρανή, ηγετικά στελέχη της μειονότητας και πλήθος κόσμου έσπευσαν χθες στους Βουλιαράτες για να συλλυπηθούν την οικογένεια του εκλιπόντος.

Πηγή: himara.gr, epirusgate.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντυμένος καταδρομέας και τυλιγμένος με την γαλανόλευκη θα ταφεί ο Κων/νος Κατσίφας (Βίντεο)

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στους Βουλιαράτες για τον Κων/νο Κατσίφα – Ο θρήνος της μάνας (Vid)