Συνελήφθη ο Ριχάρδος για λαθρεμπόριο χρυσού

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου ερευνούσαν τους κλεπταποδόχους της γιγαντιαίας συμμορίας των Ρομά .

Ο εν λόγω ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, άλλοι συνάδελφοί του, έμποροι χρυσού, κλεπταποδόχοι, δράστες ληστρικών επιδρομών και κλοπών σε σπίτια και κοσμηματοπωλεία, είναι ανάμεσα στους δεκάδες συλληφθέντες, δύο εγκληματικών οργανώσεων, που εξαρθρώθηκαν από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, σε μία πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση με την συμμετοχή της ΕΚΑΜ, που εξελίσσεται από χθες τα ξημερώματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων συνέλεγαν ενέχυρα χρυσού, κοσμήματα και χρυσαφικά, που προέρχονταν κυρίως από παράνομες δραστηριότητες ομάδων ληστών και διαρρηκτών σπιτιών και κοσμηματοπωλείων, τα έλιωναν, τα μετέτρεπαν σε ράβδους χρυσού και προέβαιναν σε λαθρεμπόριο διοχετεύοντας τα στο εξωτερικό, Γερμανία και Κεντρική Ευρώπη.

Συνολικά έχουν συλληφθεί για την υπόθεση 59 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, ο 51χρονος Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς.

Επίσης έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου ερευνούσαν τους κλεπταποδόχους της γιγαντιαίας συμμορίας των Ρομά που είχαν εξαρθρώσει πριν από δύο χρόνια και έπεσαν πάνω σε μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα άρχισαν να παρακολουθούν τα τηλέφωνα και έτσι κατάφεραν να μάθουν λεπτομέρειες για την υπόθεση που η ακτινογραφία της θυμίζει Μέδουσα.

Με ένα μεγάλο αφεντικό που έχει το γενικό πρόσταγμα και γύρω του δεκάδες άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, χρυσοχόοι και ενεχυροδανειστές.

Δίπλα στον αρχηγό, κομβικό ρόλο έπαιζε ως δεξί του χέρι ένας Τουρκοαρμένιος ενώ ένας Σύρος φέρεται να είναι και ο σύνδεσμος που είχε αναλάβει να μαζεύει τις παρτίδες του χρυσού για να τις «σπρώχνει» στην Τουρκία.

Διαβάστε, επίσης:Ένα τεράστιο πάρκινγκ έχει γίνει η Αθήνα, λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ