Τραμπ: Είπε στους Καλιφορνέζους να καθαρίζουν με τσουγκράνες τα δάση για να μην πιάνουν φωτιά

Όπως είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, την ιδέα του την έδωσε ο Φινλανδός ομόλογός του, κάτι το οποίο διέψευσε, ωστόσο, ο τελευταίος τονίζονται ότι δεν θυμάται να είπε κάτι τέτοιο...

Περίγελος στο Διαδίκτυο έγινε και πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ καλώντας κατά την επίσκεψή του στην Καλιφόρνια τις Αρχές να αντιγράψουν την Φινλανδία και να καθαρίζουν με τσουγκράνες τα δάση για να αποτρέπουν τις φονικές πυρκαγιές!

Όπως είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, την ιδέα του την έδωσε ο Φινλανδός ομόλογός του, κάτι το οποίο διέψευσε, ωστόσο, ο τελευταίος τονίζονται ότι δεν θυμάται να είπε κάτι τέτοιο…

«Πρέπει να φροντίζετε το έδαφος. Ξέρετε το έδαφος των δασών είναι πολύ σημαντικό», είπε ο Τραμπ στη διάρκεια του ταξιδιού του. «Μίλησα με τον πρόεδρο της Φινλανδίας, την οποία αποκάλεσε χώρα δασών και δαπανούν πολύ χρόνο για καθαριότητα με τις τσουγκράνες και κάνοντας διάφορα και δεν έχουν πρόβλημα».

Αλλά σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα ο Σάουλι Νιινίστο ανέφερε ότι όπως είπε στον Τραμπ το μυστικό για την αποτροπή των πυρκαγιών βρίσκεται σ’ ένα εκτεταμένο δίκτυο επιτήρησης.

«Η Φινλανδία είναι μια χώρα καλυμμένη με δάση, αλλά έχουμε κι ένα καλό σύστημα παρακολούθησης», σε περίπτωση πυρκαγιών, είπε ο Νιινίστο αναφερόμενος στη συζήτηση με τον Τραμπ της περασμένης εβδομάδας.

Αλλά ήδη, πριν τις δηλώσεις του αυτές, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής για την αντίδρασή του αναφορικά με τις πλέον φονικές πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνια, όταν επέρριψε ευθύνες σε αξιωματούχους που πάσχισαν να σώσουν ζωές και συνέκρινε την αμερικανική Πολιτεία που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ξηρασίας με μια σκανδιναβική χώρα, όπου το χιόνι που λιώνει την άνοιξη προκαλεί συχνά πλημμύρες την άνοιξη.

«Δεν θα συνέκρινα τη Φινλανδία με την Καλιφόρνια από κλιματολογικής άποψης», ανέφερε στο twitter o Φινλανδός ερευνητής σε θέματα άμυνας, Veli Pekka Kilimaki. «Πέραν τούτου, το 80% της χώρας είναι καλυμμένο με δάση. Δεν τους κάνουμε… μανικιούρ».

Πολλοί άλλοι συμπατριώτες του έσπευσαν να αναρτήσουν φωτογραφίες που τους δείχνουν να κρατούν τσουγκράνες στα χέρια για να ειρωνευτούν τον Τραμπ, ενώ αμερικανικά ΜΜΕ, όπως η New York Daily News κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδα όπως «Κάνε την Αμερική να πάρει ξανά τις τσουγκράνες», ειρωνευόμενα το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ.

Διαβάστε, επίσης:
Τραμπ εναντίον μεταναστών: «Πηγαίνετε σπίτι σας -Οι ΗΠΑ δεν το ανέχονται»