Μεγάλη νίκη του ΠΑΣ επί του Πανιωνίου στα Γιάννενα

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς νίκησε σήμερα στους «Ζωσιμάδες» τον Πανιώνιο με 3-1, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν την κρίσιμη αυτή νίκη με τα γκολ των Νικολιά (51′) και Γιάκου (83′, 89′ πεν.), ενώ ο Πανιώνιος είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 82ο λεπτό με τον Ντουρμισάι.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν δικαίωσαν τους φιλάθλους για την απόφαση τους να βρεθούν στο γήπεδο, καθώς εκτός από δυνατές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής δεν είδαν τίποτα το ποιοτικό.

Ελάχιστες στιγμές μπροστά στις δύο εστίες με τον ΠΑΣ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς έμπνευση δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Μιχαήλ, όπως και ο Πανιώνιος, ο οποίος προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο ΠΑΣ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος και πίεσε από το πρώτο λεπτό την άμυνα του Πανιωνίου. Η πίεση αυτή γρήγορα καρποφόρησε, καθώς στο 51ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Τότε ο Νικολιάς έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, μετά από ωραία πάσα του Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη συνέχισαν να πιέζουν και στο 57′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπουκουβάλα να σεντράρει από αριστερά, τον Αθανασιάδη να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος ισορρόπησε το ματς, πήρε μέτρα μέσα στο γήπεδο και έψαξε την ισοφάριση, καθώς περισσότεροι παίκτες βγήκαν προς την επίθεση. Στο 82ο λεπτό μάλιστα κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση, με τον Μασούρα να γυρίζει παράλληλα στον Ντουρμισάι και εκείνον να στέλνει τη μπάλα από κοντά στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ δεν το έβαλε κάτω και στο επόμενο λεπτό κατάφερε να πάρει ξανά την πρωτοπορία, με τον Γιάκο να κάνει ένα φοβερό σουτ με το δεξί, έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα σε ένα σημείο που ο Κότνικ δεν μπορούσε να την διώξει. Τελικά η ομάδα των Ιωαννίνων πήρε τη νίκη με 3-1, με τον Γιάκο να ευστοχεί σε (αμφισβητούμενο) πέναλτι στο 89ο λεπτό.

Ο διαιτητής του αγώνα, Τάσος Παπαπέτρου (Αθήνας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κρίζμαν, Παμλίδη, Σιόντη, Αθανασιάδη – Παπαγεωργίου, Τσιλούλη.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Μιχαήλ Ν., Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ Α., Μπουκουβάλας, Γιάκος (89′ Σκόνδρας), Λίλα (67′ Σιόντης), Νικολιάς, Παμλίδης (90′ Βιδάλ), Αθανασιάδης, Κρίζμαν.

Πανιώνιος (Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου (80′ Αλμπεργκ), Ντομίνγκεζ, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κούρντι, Κόρμπος, Τσιλούλης (86′ Οικονομίδης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (76′ Σιντι Αλί), Ντουρμισάι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΑΣάς με Κρίζμαν – Βαθμολογική ανάσα για τον Άγιαξ της Ηπείρου