Πρόκληση: Ιδρύθηκε ΜΚΟ στην Αριδαία με στόχο την «προώθηση τη Μακεδονικής γλώσσας»

Λίγες μέρες μετά την άρον – άρον αναδίπλωση των Σκοπίων αναφορικά με τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής μειονότητας» και διδασκαλίας της «μακεδονικής» στην Ελλάδα, νέα δεδομένα έρχονται να καταδείξουν ότι εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις. Προ ημερών, ομάδα στη βόρειο Ελλάδα προχώρησε στην ίδρυση φιλοσκοπιανής Μη Κυβερνητικής Εταιρείας στην Αριδαία, με στόχο, όπως σημειώνεται, την «προώθηση τη μητρικής γλώσσας».

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΏΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ” και με το διακριτικό τίτλο “ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ“, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

“Σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές η μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, ιδίως:
α) διοργάνωση εκθέσεων, προβολών, θεατρικών παραστάσεων, συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων επιμόρφωσης καθώς και κάθε τύπου εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
β) εκδόσεις CD/DVD
γ) εκθέσεις κι παρουσιάσεις βιβλίων
δ) ανάληψη εκδοτικής δραστηριότητας, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής.
ε) καθώς και κάθε συναφής εκδήλωση.

Για την επίτευξη των ως άνω σκοπών η εταιρεία θα μπορεί να ενεργεί όλες τις προσήκουσες πράξεις”, αναφέρονται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαμαρτυρία στη Φλώρινα για το συνέδριο φιλοσκοπιανού κόμματος (Βίντεο)

Σάλος για τα ημερολόγια της ΕΛ.ΑΣ. που εμφανίζονται τα Σκόπια ως Μακεδονία

Αποκάλυψη από Νότη Μαριά: Να πως μεθοδεύει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό ο Ζάεφ (Βίντεο)