Σερβία: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης

Ο Βούτσιτς καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Στεφάνοβιτς, όμως πολιτικοί του αντίπαλοι συνεχίζουν να του επιρρίπτουν την ευθύνη

Χιλιάδες Σέρβοι πήραν μέρος σε μια διαδήλωση εναντίον του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και της κυβέρνησής του στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, το απόγευμα του Σαββάτου, μετέδωσαν σερβικά ΜΜΕ.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, πριν συγκεντρωθούν μπροστά στα γραφεία της προεδρίας της χώρας και του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος danas.rs.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το περασμένο Σάββατο είχε επίσης γίνει διαδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία εναντίον των επικριτών της κυβέρνησης, μετά την επίθεση με θύμα έναν ηγέτη της αντιπολίτευσης, τον Μπόρκο Στεφάνοβιτς στην πόλη Κρούσεβατς (νότια) τον περασμένο μήνα.

Άνδρες που φόραγαν μαύρες μπλούζες επιτέθηκαν στον Στεφάνοβιτς, ηγέτη του κόμματος Levica Srbije («Σερβική Αριστερά»), με σιδηρολοστό και τον τραυμάτισαν σοβαρά.
Ο Βούτσιτς καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Στεφάνοβιτς, όμως πολιτικοί του αντίπαλοι συνεχίζουν να του επιρρίπτουν την ευθύνη.

Για τους επικριτές του προέδρου Βούτσιτς, η ρητορική μίσους που χρησιμοποιεί όταν καταφέρεται εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων έχει δημιουργήσει κλίμα βίας στη βαλκανική χώρα.

Διαβάστε, επίσης:

Ο Λαφαζάνης στο Παρίσι,παρέα με τα Κίτρινα Γιλέκα