Σε εξέλιξη η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής σε βάρος της Τερέζα Μέι

Ξεκίνησε η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσαν δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν θα είναι ξανά υποψήφια στις επόμενες εκλογές

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές, όπως ανέφερε ένας βουλευτής που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή.

Η Μέι τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «πολύ πολύ άσχημη» για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που έχει κατατεθεί σε βάρος της ηγέτιδας των Συντηρητικών.

Ξεκίνησε η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής σε βάρος της Τ. Μέι

Ενεργοποιήθηκε από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι η διαδικασία για την διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας της. Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της γνωστής ως επιτροπή 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι χθες Τρίτη συγκεντρώθηκε το ποσοστό 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος που απαιτείτο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας. Τ. Μέι: Θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις

«Ξεπεράστηκε το όριο του 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας που επιδιώκει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής για την ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος», διευκρίνισε ο Μπρέιντι. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και στη συνέχεια θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε.

Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158 από τους 315 βουλευτές της ψηφίσουν εναντίον της. Πιθανότητες 86% στη Μέι να κερδίσει την ψηφοφορία, λένε τα γραφεία στοιχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

DW: Άκαρπη η συνάντηση Μέρκελ–Μέι στο Βερολίνο για το Brexit

Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Μέι – Το απόγευμα η ψηφοφορία

Θρίλερ με το Brexit: Φήμες ότι συγκεντρώθηκαν οι επιστολές για την καθαίρεση της Μέι