Σπουδαία νίκη για Ολυμπιακό στο «θρίλερ» με την Εφές

Τρομερή εμφάνιση για τρία δεκάλεπτα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Εφές και αυτά αρκούσαν για να φτάσει στην μεγάλη νίκη με 88-81 και να ανεβάσει το ρεκόρ του στο 7-5.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τους Τουπάν (19 πόντοι), Μιλουτίνοφ (15π.) και Στρέλνιεκς (10π.) και κατάφεραν να κερδίσουν μια Εφές, η οποία έδειξε πολύ σκληρή, έχοντας σε διαστημική βραδιά τους Μίτσιτς και Λάρκιν (24 και 20 πόντοι, αντίστοιχα).

Ο Ολυμπιακός μπήκε… φουριόζος στο πρώτο δεκάλεπτο και με σεμιναριακό παιχνίδι στο ποστ από τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ κατάφερε να ανεβάσει γρήγορα την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (16-4 στο 6′). Οι Ερυθρόλευκοι λειτουργούσαν εξαιρετικά στην άμυνα, εκτός από την επίθεση και μάλιστα έφτασαν και στο +13 (25-12) με το τέλος της περιόδου.

Παρόλα αυτά, το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πολύ διαφορετικό, όπως μαρτυρά και το επιμέρους 23-34 υπέρ της Εφές. Η τουρκική ομάδα άρχισε να “ρολάρει” στο επιθετικό κομμάτι και έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τους Λάρκιν και Μίτσιτς άρχισε να “ροκανίζει” την διαφορά, φέρνοντάς την γρήγορα κάτω από τους δέκα πόντους (27-22 στο 13′ και 30-27 στο 14′).

Το ματς ήταν “run and gun”, χωρίς πολλά φάουλ και με πολλά εύστοχα σουτ, με αποτέλεσμα κάθε επίθεση να είναι καλάθι. Από τον Ολυμπιακό άρχισε να σκοράρει και ο Τουπάν, ωστόσο κάθε “ερυθρόλευκος” πόντος έβρισκε την απάντηση από τους παίκτες του Αταμάν. Η αναμέτρηση είχε γίνει ντέρμπι, κάτι που μαρτυρά και το 48-46 του ημιχρόνου, που διαμορφώθηκε με απίστευτο buzzer beater του εντυπωσιακού Λάρκιν.

Οι γηπεδούχοι “κόλλησαν” επιθετικά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με αποτέλεσμα η Εφές να περάσει για πρώτη φορά μπροστά με τον Λάρκιν (50-51) στο 22′, με τον Ντάνστον να κάνει το 51-55 στο 25′. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην δημιουργία σε αυτό το διάστημα, εντούτοις έβρισκε συνεχώς τρόπους να μένει κοντά στην αντίπαλό της.

Το 59-65 υπέρ της Εφές στο 28′ έγινε γρήγορα 65-68 με τρίποντα τον Παπανικολάου και ΛεΝτέι και η τελευταία περίοδος προδιαγραφόταν συγκλονιστική. Κι έτσι ήταν!

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν να χάνουν με 66-73 με τρίποντο του Σιμόν, όμως κάπου εκεί γύρισε ο… διακόπτης, με τον Ολυμπιακό να τρέχει ένα σερί 8-0 και να περνάει μπροστά με 74-73 με σουτ τριών πόντων του τρομερού Τουπάν.

Παρότι η Εφές προηγήθηκε ξανά με τον Λάρκιν με 76-77, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με νέο τρίποντο του Τουπάν, που διαμόρφωσε το 79-77. Ο Γάλλος έκανε και το 81-79, ενώ ο ΛεΝτέι έγραψε το 83-79 ύστερα από φοβερή ασίστ του Στρέλνιεκς. Το ματς στο τέλος πήγε στις βολές, με τους παίκτες του Μπλατ να είναι ψύχραιμοι και να φτάνουν τελικά στην σπουδαία νίκη με 88-81.

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στατιστική παντοδυναμία και «ερυθρόλευκος» πλουραλισμός