Στις 350 έφθασαν οι συλλήψεις στο Παρίσι – Υπό κράτηση 127 άτομα

Μέσω twitter αποφάσισε να αντιδράσει η «εθνική αστυνομία» στις πληροφορίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα και δείχνουν ότι αστυνομικοί με πολιτικά ήταν παρόντες στη διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου.

«Προσοχή ψευδής είδηση (fake News)», γράφει η αστυνομία και προσθέτει «Υποτίθεται ότι βίντεο δείχνουν αστυνομικούς με πολιτικά που ανακατεύτηκαν με το πλήθος για να σπάσουν. Ψευδές. Όπως σε όλες τις διαδηλώσεις, οι αστυνομικοί με πολιτικά κάνουν διακριτικά συλλήψεις και δίνουν πληροφορίες για τις κινήσεις της πορείας».

Στις περισσότερες εικόνες των βίντεο, φαίνονται άτομα με χοντρά μπουφάν, κουκούλα ή κράνος στο κεφάλι και μόνο γνώρισμα ένα διακριτικό περιβραχιόνιο της αστυνομίας. «Εκείνο που δημιουργεί σύγχυση», εξήγησε στο ραδιόφωνο France Info ο Ζαν Μαρκ Μπαγιέλ γενικός γραμματέας του συνδικάτου των στελεχών για την εσωτερική ασφάλεια (SCSI-CFDT), είναι η ενδυμασία τους. Θα πρέπει, όμως, να μοιάζουν το περισσότερο δυνατό στα άτομα που παρακολουθούν, για να μπορέσουν να περάσουν απαρατήρητοι.

Στις 10.30 τοπική ώρα περισσότερα από 1.500 άτομα είχαν ήδη συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο των Ηλυσίων, ενώ η ένταση αυξάνεται. Σ’ ένα παράπλευρο δρόμο η σύγκρουση με την αστυνομία έγινε αναπόφευκτη και έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα.

Την ίδια ώρα οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις 350 και είναι υπό κράτηση 127 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα «Κίτρινα Γιλέκα» ακύρωσαν τη συνάντηση με το Γάλλο πρωθυπουργό

Γαλλία: Νέες κινητοποιήσεις στα λύκεια με επεισόδια και μαζικές προσαγωγές

Γαλλία: Νέες συλλήψεις μαθητών μετά από επεισόδια σε διαδήλωση στη Λιόν