“Συνωστισμός” κορυφαίων της ΝΔ στη Β’ Αθήνας – Τα ονόματα και οι εκπλήξεις

Νέα δεδομένα δημιουργεί η κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της (εκλογικής) περιφέρειας Αττικής ως προς τις εσωκομματικές ισορροπίες στη ΝΔ.

Αυτή η κατάτμηση δίνει την ευκαιρία να μοιραστεί η τράπουλα των υποψηφιοτήτων. Θετικό στοιχείο για τη ΝΔ αποτελεί το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια, το οποίο, βέβαια, οφείλεται και στην προοπτική της διακυβέρνησης.

Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, λοιπόν, και συγκεκριμένα στη «σπασμένη» στα τρία Β’ Αθήνας, στο Βόρειο Τομέα υποψήφιοι θα είναι οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης. Επίσης, οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Νίκη Κεραμέως και ο κ. Τατσόπουλος. Αλλά και ο επανακάμψας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου και νέα πρόσωπα, όπως: Ζωή Ράπτη, Νίκος Ρωμανός, Μανώλης Γραφάκος, Βασίλης Ξυπολητάς, Νίκος Κωστόπουλος και άλλοι.

Στο Νότιο Τομέα, τον αγώνα του έχει ήδη ξεκινήσει ο Νίκος Δένδιας, ενώ υποψήφιες θα είναι τρεις κυρίες: Σοφία Βούλτεψη, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Άννα Καραμανλή. Από τη νέα φουρνιά στελεχών, επίσης, οι Κώστας Κυρανάκης, Γιάννης Καλλιάνος, Τάσος Γαϊτάνης, Ντόρα Πάλλη, Ιωάννα Γκελεστάθη, Βασίλης Σπανάκης, καθώς και δύο γνωστοί δήμαρχοι: Διονύσης Χατζιδάκης και Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Συζητείται, επίσης, το όνομα του πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος στο Euro 2004, Τάκη Φύσσα.

Η πιο σκληρή μάχη όμως θα δοθεί στον Δυτικό Τομέα, όπου ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μείον λοιπόν μία εκλόγιμη θέση. Στον Δυτικό Τομέα, που περιλαμβάνει τις λαϊκές γειτονιές του Αιγάλεω, του Περιστερίου και της Αγίας Βαρβάρας, η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά της πανελλαδικά. Εξ ου και η απόφαση Μητσοτάκη να είναι εκεί υποψήφιος.

Θεωρείται μάλλον δύσκολο να βγουν εκτός μάχης οι νυν βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που έχουν ρίζες στην περιοχή και ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς με τους ψηφοφόρους τους. Μένει σχεδόν σίγουρα μία ακόμα έδρα που θα διεκδικήσουν ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, ο επίσης δημοσιογράφος και τηλεοπτική περσόνα Αντώνης Πανούτσος, που μπορεί να ελπίζει και στις ψήφους των φιλάθλων -και ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη- και δύο ακόμα πρόσωπα από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης: ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, και ο Δημήτρης Μαραβέλιας, πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεωργιάδης στις Παρεμβάσεις: Με μηνύσεις απαντά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για το ΚΕΕΛΠΝΟ (Βίντεο)