Ψυχρή εισβολή σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Φθιώτιδα: Πυκνή χιονόπτωση στα ημιορεινά (pics & vid)

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε όλες τις περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ενώ ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτω από το μηδέν. Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία. Η χιονόπτωση είναι σφοδρή στις πιο ορεινές περιοχές και γίνονται ρίψεις αλατιού μετά τον αποχιονισμό.

Χιόνι πέφτει και σε όλες τις περιοχές της ορεινής Άρτας, από τη Ροδαυγή μέχρι το Βουλγαρέλι, το Αθαμάνιο και τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την χιονόπτωση στο Ζαγόρι

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε η ασθενής χιονόπτωση νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο Ζαγόρι, σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.com. Το λευκό τοπίο σε πολλά χωριά δεν δυσκόλεψε την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους, άλλωστε το ύψος του χιονιού δεν ξεπέρασε τα πέντε εκατοστά (Μονοδένδρι, Βίτσα, Δίκορφο και χωριά της Δ.Ε. Τύμφης και του Ανατολικού Ζαγορίου). Στην έδρα του Δήμου, στους Ασπραγγέλους το «έστρωσε» για λίγο, αλλά δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Εκτός από τα μηχανήματα της Περιφέρειας που παρενέβησαν όπου απαιτήθηκε, σε ετοιμότητα ήταν και ο Δήμος για να συνδράμει, ωστόσο δεν χρειάστηκε αφού η χιονόπτωση σταμάτησε. Προσοχή, όμως, απαιτείται τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες λόγω του παγετού σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ανοίγουν τα χιονοδρομικά σε Μέτσοβο κι Ανήλιο

Χειμώνας για τα καλά και σε λειτουργία θα είναι από το Σαββατοκύριακο τα χιονοδρομικά κέντρα στο Μέτσοβο και το Ανήλιο, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Στο Μέτσοβο, το Χιονοδρομικό Κέντρο αποτελεί αγαπημένο προορισμό και τον πλέον κατάλληλο χώρο για τους αρχάριους στα χειμερινά αθλήματα και κυρίως για τα παιδιά.

Με σύμμαχο τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα κανόνια τεχνητής χιόνωσης, η ομάδα του χιονοδρομικού είναι καθόλα έτοιμα για να λειτουργήσει την πίστα έλκηθρου και snowtubing.

Το Σαββατοκύριακο ανοίγει και το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου. Το χιονισμένο τοπίο και οι πλήρεις υποδομές περιμένουν τους λάτρεις του χειμώνα και των σπορ για ευχάριστες στιγμές.

Χιονίζει στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας

Xιονίζει, από τις πρωινές ώρες, σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές. Τριάντα τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, προκειμένο οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έως αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Χιόνια πέφτουν και στον νομό Καρδίτσας, ενώ αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στον καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Έως τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό, όπως αναφέρει ο κ. Τσιάκος.

Στα “λευκά” η Φθιώτιδα – Πυκνή χιονόπτωση στα ημιορεινά

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το βράδυ της Τετάρτης αλλά και τα ξημερώματα της Πέμπτης έφεραν χιονοπτώσεις στην Φθιώτιδα σε ορεινά και ημιορεινά. Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας ενεργούν στα σημεία όπου χρειάζεται καθαρισμός του οδοστρώματος ώστε να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι. Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται αλυσίδες!

Δείτε βίντεο από το lamianow.gr:

Λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού και Ξυνιάδος του Δήμου Δομοκού, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 δεν θα λειτουργήσουν, από τις 8:00π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται πολικές θερμοκρασίες: Χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές (Βίντεο)

Πρόγνωση καιρού: Μας τα χαλάει ο καιρός για τα Χριστούγεννα – Δείτε τι προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος