Παρουσία Παυλόπουλου η 35η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση [pics]

Ειδική τιμητική διάκριση στον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο. Ποιοι δημοσιογράφοι βραβεύτηκαν

186

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου απονεμήθηκαν και φέτος τα 35α δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Μπότση, στην κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών.

Τα καθιερωμένα Δημοσιογραφικά Βραβεία και οι Τιμητικές Διακρίσεις δίδονται σε δημοσιογράφους που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες, σε οποιονδήποτε τομέα, σε εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, φωτορεπορτάζ και οι οποίοι διακρίθηκαν για το σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η επιλογή των προς βράβευση δημοσιογράφων γίνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος μετά από εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που αποτελείται από δημοσιογράφους και εκπροσώπους δημοσιογραφικών ενώσεων.

Στην τελετή της φετινής βράβευσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών ενώσεων και πλήθος καλεσμένων.

Η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου στον χαιρετισμό της τόνισε ότι εν μέσω μιας κρίσης στο χώρο του τύπου οι δημοσιογράφοι δοκιμάζονται σκληρά και χρειάζονται στήριξη. «Μέτρα στήριξης του τύπου και η σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ είναι προαπαιτούμενα για τον πυλώνα της δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ριζεάκου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Μαρίας Αντωνιάδου η οποία τόνισε ότι «ο τύπος αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα με τις εφημερίδες να κινδυνεύουν με λουκέτο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παραδίδει ειδική τιμητική διάκριση στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου & Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο
Ειδικές Τιμητικές Διακρίσεις

Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε Ειδική Τιμητική Διάκριση στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο για την πλούσια εκκλησιαστική και κοινωνική του διακονία σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος του απένειμε την τιμητική διάκριση, αναφέρθηκε στο πνευματικό έργο του και τον τρόπο που υπερασπίζεται τον Ελληνισμό, «κάτι που εμπνέει όλους εμάς». Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, ανέφερε ότι εκτός από τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, χρειάζεται και η αγάπη: Χρειαζόμαστε μια αντίσταση ποιότητας , ως ελπίδα για το μέλλον.

Επίσης, Ειδικές Τιμητικές Διακρίσεις απονεμήθηκαν στους Γεώργιο Μπαλταδώρο, πιλότο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, που έδωσε τη ζωή του για την υπεράσπιση της πατρίδας αναχαιτίζοντας τουρκικά αεροσκάφη και στον εμβληματικό άνθρωπο του Αιγαίου, Κυριάκο Παπαδόπουλου, υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς.

Ο Γ. Μπαλταδώρος υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα, έχασε τη ζωή του όταν κατέπεσε το Μιράζ ανοιχτά της Σκύρου, στις 12 Απριλίου 2018. Την τιμητική διάκριση έλαβε από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας η σύζυγος του πιλότου η οποία συνοδευόταν από τα δυο της παιδιά.

Η σύζυγος του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του 44χρονου υποπλοίαρχου του Λιμενικού, ο οποίος έγινε γνωστός από τον αγώνα που έκανε για τη μεταφορά και τη σωτηρία εκατοντάδων μεταναστών στα ελληνικά νησιά, παρέλαβε συγκινημένη την ειδική τιμητική διάκριση για τις πράξεις του συζύγου της.

Από το χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας βραβεύτηκαν οι δημοσιογράφοι Μαριάννα Κακαουνάκη, Μαρία Παναγιώτου, Γιώργος Σαρρής, Κωνσταντίνος Τσιακανίκας και ‘Ακης Παυλόπουλος, για την προσφορά τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ειδικά Βραβεία

Οι δημοσιογράφοι του «Αθήνα 9.84″ Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου μοιράστηκαν το Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ραδιοφωνικής του εκπομπή «Ντάμες Σπαθί», μια καθημερινή εκπομπή που ασχολείται επισταμένα με την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανεργία, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την οικονομική κρίση. Το βραβείο παρέδωσε στις δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Το νέο βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε φέτος, με τον τίτλο «Πάνος Σόμπολος» και το οποίο αφορά αστυνομικό, δικαστικό και ελεύθερο ρεπορτάζ έλαβε ο Πέτρος Καρσιώτης.

Το βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης έλαβαν οι δημοσιογράφοι Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

Το βραβείο Οικονομικού Ρεπορτάζ έλαβαν οι δημοσιογράφοι Ζώης Τσώλης και Δημήτρης Δελεβέγκος.

Το βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ «Γιάννης Φάτσης» έλαβε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου.

Το βραβείο «Χρήστος Πασαλλάρης» ο Γιώργος Λυκουρέντζος.

Ειδικό βραβείο για τη δημοσιογραφία και την τεχνολογία δίνεται από το Ίδρυμα Μπότση με χορηγό το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας, το οποίο συνεργάζεται και με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο πλαίσιο χορηγιών. Αυτή τη χρονιά, το βραβείο έλαβε ο Τάσος Οικονόμου για την εκπόνηση μεταπτυχιακού προγράμματος στο περιεχόμενο και την τεχνολογία της επικοινωνίας.

Βραβείο Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας «Γιώργιος Καραγιάννης» στον Αναστάσιο Οικονόμου.

Το Βραβείο Ξένου Τύπου και Ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης» έλαβε η Μαρία Ρηγούτσου.

Το Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου έλαβε ο Κωνσταντίνος Δεριζιώτης και το Βραβείο «Δικαίας Ζαμπούνη» της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου στον Αντώνιο Μουντάκη.

Το βραβείο Ξένου Τύπου & Ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης» έλαβε η Μαρία Ρηγούτσου.

Το βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου πήγε στον Κωνσταντίνο Δεριζιώτη.

Το βραβείο «Δικαίας Ζαμπούνη» της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου στον Αντώνη Μουντάκη.

Τέλος τιμητικές διακρίσεις έλαβαν οι Άρια Αγάτσα, Στράτος Μπαλής, Άρης Ράβανος, Σωτήρης Τριανταφύλλου, στην ERT REPORT, στη «Θεσσαλονικέων πόλις», στο Χρήστο Κυρίτση, στον Γεώργιο Λεβεντογιάννη, στο Χάρη Λυμπερόπουλο, στη Σάσα Μανέτα, στον Στράτο Παραδιά και στον Αθανάσιο Σοφό.

 

Διαβάστε, επίσης:

Αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών με αφορμή το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία