Έκθεση φωτογραφίας «Ο Δρόμος του Φωτός και της Ελπίδας-Το ταξίδι του Ελληνισμού στην Ιαπωνία»

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τις 16 έως τις 28 Ιανουαρίου 2019 παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Miro Ito με τίτλο «Δρόμος της Φωτιάς και της Ελπίδας – Το ταξίδι του Ελληνισμού στην Ιαπωνία». Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και το Κέντρο Φωτογραφικής Βιομηχανίας Ιαπωνίας (JCII).

Πρόκειται για μια σπάνια συλλογή από 46 φωτογραφίες αγαλμάτων και άλλων πολιτιστικών θησαυρών που βρίσκονται στο βουδιστικό ναό Todaiji και το σιντοϊστικό ιερό Kasuga-Taisha, Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, στη Νάρα – αρχαία πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και το ανατολικότερο άκρο του Δρόμου του Μεταξιού – που είναι επηρεασμένα από τον ελληνιστικό πολιτισμό.

Τα έργα της φωτογράφου-καλλιτέχνιδος με παγκόσμια δραστηριότητα Miro Ito, υποδέχονται τους επισκέπτες εκπέμποντας μια ήρεμη, ωστόσο εντυπωσιακή δύναμη. Το πνεύμα του Ελληνισμού που διαδόθηκε στην Ιαπωνία μέσω του δρόμου του μεταξιού και κατοικεί στα αγάλματα του Βούδα ως σύμβολα του ιαπωνικού πολιτισμού, αποτυπωμένο στα φωτογραφικά έργα της έκθεσης από διαφορετικές οπτικές γωνίες, προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα.

Με αφορμή την έκθεση εκκινεί σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 120ης Επετείου των Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας- Ιαπωνίας (1899-2019).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Δρόμος του Μεταξιού ενώνει την Κίνα με το Σουφλί

Η «Ελένη» από την… Κίνα που αγαπά την Ελλάδα και το μπουζούκι!

«Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία» στο Μουσείο Ηρακλειδών