Έτοιμος να το σηκώσει! Άνετα στον τελικό ο Ολυμπιακός

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης Ανδρών, συντρίβοντας 11-2 τη Γλυφάδα στον δεύτερο ημιτελικό του final-4, που φιλοξενείται στο Καρπενήσι. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν για έβδομη σερί χρονιά (27η συνολικά) στον τελικό και αύριο (19/1, 14:00) θα διεκδικήσουν το 20ό τρόπαιό τους, απέναντι στη Βουλιαγμένη, σε μία ρεβάνς της προ διετίας αναμέτρησής τους στο ίδιο κολυμβητήριο, όταν ο ΝΟΒ είχε επικρατήσει 8-7, στη μοναδική ήττα των Πειραιωτών στις εγχώριες διοργανώσεις τα τελευταία 5,5 χρόνια.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-0, 5-1, 1-1

Η Γλυφάδα προσπάθησε να δυσκολέψει τους πρωταθλητές Ευρώπης χάρη στην καλή της φυσική κατάσταση, αλλά κυρίως με τις επεμβάσεις του Θωμά Γαβαλά, που έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι στο ξεκίνημα. Νικήθηκε από ένα κοντινό σουτ του Γούνα, που είχε κάνει μπάσιμο «στην πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, και από έναν «κεραυνό» του Ομπράντοβιτς ακριβώς στην εκπνοή της πρώτης περιόδου. Από τη στιγμή, όμως, που ο ΑΝΟΓ δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση, ούτε καν στον παίκτη παραπάνω (0/3), ήταν θέμα χρόνου να ξεφύγει στο σκορ ο Ολυμπιακός. Όπερ συνέβη στο δεύτερο οκτάλεπτο, όταν οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και, παρότι ο Γαβαλάς συνέχισε να πιάνει… ό,τι πιανόταν, ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 5-0 και «καθάρισαν» τον ημιτελικό.

Αν και ο Θοδωρής Βλάχος άλλαξε τερματοφύλακα στο β΄ ημίχρονο, αντικαθιστώντας τον Πάβιτς με τον Γαλανόπουλο, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό αμυντικά. Παράλληλα, βρήκαν εύκολα γκολ στην κόντρα, κυρίως με τον Γούνα, και… εκτόξευσαν τη διαφορά στο 10-0, πριν ο Φωτόπουλος πετύχει το πρώτο γκολ του ΑΝΟΓ, 2΄12΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Λίγο έλειψε η Γλυφάδα να ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ του ενός τέρματος, που καταγράφηκε από το Περιστέρι στον πρώτο ημιτελικό, αλλά το γκολ του Παπασηφάκη στο τελευταίο λεπτό του αγώνα απέτρεψε αυτό το… αξιοπερίεργο σενάριο.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Γούνας (μπάσιμο), 2-0 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια), 3-0 Γούνας (κόντρα), 4-0 Κάκαρης (φουνταριστός), 5-0 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 6-0 Μουρίκης (π.π.), 7-0 Φουντούλης (κόντρα), 8-0 Γούνας (κόντρα), 9-0 Γούνας (κόντρα), 10-0 Νικολαΐδης (πέναλτι), 10-1 Φωτόπουλος (φουνταριστός), 11-1 Ομπράντοβιτς (π.π.), 11-2 Παπασηφάκης (περιφέρεια)

Ο Ολυμπιακός είχε 2/7 με παίκτη παραπάνω 1/1 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού, 1 με μπάσιμο και 4 στην κόντρα. Η Γλυφάδα είχε 0/3 με παίκτη παραπάνω,1 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Τρας, 5΄49΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Δαμιανάκης, Κουρτίδης

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης 1, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Γούνας 4, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Αρ. Χαλυβόπουλος
ΓΛΥΦΑΔΑ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς, Τρας, Περόπουλος, Κουτσιαλής, Μπραϊμης, Φωτόπουλος 1, Γιαννόπουλος, Αλβέρτης, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 1, Παπανικολάου, Γαλάνης, Σαλτερής, Λεμπέσης, Ιπ. Χαλυβόπουλος

** Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ότι βρέθηκαν αντίπαλοι τα αδέλφια Ιπποκράτης και Αριστείδης Χαλυβόπουλος, που ανήκουν αμφότεροι στον Ολυμπιακό, αλλά ο πρώτος (που είναι και κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος) έχει δοθεί δανεικός στη Γλυφάδα. Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες το καλοκαίρι στις Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων Ανδρών, που κατέκτησαν αντίστοιχα το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαρινάκης ο… ευεργέτης! Πόσα χρήματα έχει δώσει στον Ερασιτέχνη

Επική ανατροπή και πρωταθλητής στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός κερδίζοντας την ΑΕΚ