Απαγωγή Μαυρίκου: Ζήτησαν 1 εκατ. ευρώ λύτρα – Πληθαίνουν τα ερωτήματα

Σε γρίφο εξελίσσεται η υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου, καθώς ένα εικοσιτετράωρο μετά την είδηση της απελευθέρωσής του τα ερωτήματα πληθαίνουν αντί να μειώνονται

Σε γρίφο εξελίσσεται η υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου, καθώς ένα εικοσιτετράωρο μετά την είδηση της απελευθέρωσής του τα ερωτήματα πληθαίνουν αντί να μειώνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες του ζήτησαν ως λύτρα 1 εκατ. ευρώ, ποσό που ο ίδιος τους είπε πως δεν μπορεί να συγκεντρώσει.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστη η εξέλιξη της υπόθεσης από την στιγμή που οι τέσσερις άνδρες τον άρπαξαν έξω από το σπίτι του στον Πειραιά, μέχρι την στιγμή που ο ίδιος ειδοποίησε τις Αρχές πως είναι ελεύθερος. Επίσης, ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι οι δράστες ήταν βίαιοι απέναντί του, χτυπώντας τον στα χέρια και στο πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να καλέσουν τον επιχειρηματία για νέα κατάθεση για να διευκρινιστούν τα κενά και οι ασάφειες στην κατάθεσή του.

Ο 51χρονος δήλωσε πως απελευθερώθηκε προχθές Πέμπτη όμως ενημέρωσε την Αστυνομία μία ημέρα αργότερα, με την αιτιολογία ότι ήθελε να ηρεμήσει από την περιπέτειά του και να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, κατέθεσε επίσης πως έβγαλε και πέταξε ρούχα που του είχαν δώσει οι απαγωγείς, όμως στους κάδους τις περιοχής δεν βρέθηκε οτιδήποτε.

Ένα ακόμα θολό σημείο είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας. Υποστήριξε πως δεν κατάλαβε πού τον άφησαν οι απαγωγείς. Δήλωσε απλώς πως αντελήφθη ένα κίτρινο όχημα που αποδείχτηκε ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε κι έδωσε την διεύθυνση της μητέρας του.

Υποστήριξε επίσης πως οι δράστες του ζήτησαν λύτρα, όμως αυτός απάντησε πως δεν είχε χρήματα να τους δώσει. Προσέθεσε ότι όταν τον απελευθέρωσαν του είπαν πως πρόκειται για την τυχερή του ημέρα.

Επιπλέον, έχει καταθέσει ότι δεν θυμάται πολλά από τα όσα συνέβησαν τις ημέρες που είχε εξαφανιστεί.

Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στην αστυνομία καθώς αντί να ξεκαθαρίζει η εικόνα των συνθηκών υπό τις οποίες έγινε η απαγωγή, αντιθέτως συσκοτίζεται ακόμη περισσότερο.

Διαβάστε, επίσης:

Επιστολή Μαυρίκου για την απαγωγή του: Η ζωή μου βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση