Αργεί το πόρισμα για Κατσίφα: Ζητούν παράταση τριών μηνών οι αλβανικές αρχές

Μολονότι η η αλβανική νομοθεσία προβλέπει, πως η παράδοση έπρεπε να πραγματοποιηθεί πριν από τρεις μήνες, οι αρχές όχι μόνον την ανέβαλαν εσκεμμένα, αλλά ανακοίνωσαν εκ νέου παράταση τριών μηνών

Τρεις μήνες παράταση έδωσε η Εισαγγελία Τιράνων για την ολοκλήρωση της έρευνας περί δολοφονίας του Κωσνταντίνου Κατσιφά, παρατείνοντας έτσι και την αγωνία της οικογένειας του 35χρονου Έλληνα, που ακόμα περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άτυχο συγγενή της.

Κατά τον ίδιο τρόπο και οι αλβανικές αρχές καθυστερούν επανειλημμένα την παράδοση της σωρού στην οικογένεια, με πρόσχημα την συνέχιση της δικαστικής έρευνας. Μολονότι η η αλβανική νομοθεσία προβλέπει, πως η παράδοση έπρεπε να πραγματοποιηθεί πριν από τρεις μήνες, οι αρχές όχι μόνον την ανέβαλαν εσκεμμένα, αλλά ανακοίνωσαν εκ νέου παράταση τριών μηνών προκειμένου να συγκεντρωθούν τα νέα στοιχεία. Παράλληλα θα αιτηθεί από τις ελληνικές αρχές να άρουν το τηλεφωνικό απόρρητο του θύματος.

«Με προβληματίζει, αλλά δε με εκπλήσσει. Να σας θυμίσω με πόση μεγάλη καθυστέρηση παραδόθηκε η σορός του 35χρονου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Star», ο Ευθύμιος Ναυρίδης, δικηγόρος της οικογένεια.

Η ιατροδικαστική και η βαλλιστική έκθεση βρίσκονται ήδη στη διάθεση της εισαγγελίας, ενώ έχουν ληφθεί και οι καταθέσεις των αστυνομικών που μετείχαν στην επιχείρηση, αλλά και τα σχετικά πρακτικά των συνομιλιών.

Η αλβανική αστυνομία έχει ανακοινώσει επισήμως ότι δεν υπάρχει κάποιο video από την επιχείρηση της αστυνομίας. Ωστόσο δεν έχει δει το φως τη δημοσιότητας καμία πληροφορία σχετικά με το υλικό που καταγράφηκε από τις κάμερες των ανδρών της RENEA.

«Να δούμε τι αποτέλεσμα θα βγάλουν αυτοί. Πίεση… μας ασκούν ψυχολογική πίεση. Λες και το νεκρό παιδί μας είναι κατηγορούμενο», δήλωσε ο πατέρας του Κωνσταντίνου.

Κατά τον Ράμα η υπόθεση Κατσίφα αφορά σε έναν ακραίο, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών και αθώων περαστικών, διακινδυνεύοντας ζωές. Αυτό είναι και το αφήγημα, άλλωστε, που επιχειρεί να δημιουργήσει και η αλβανική αστυνομία. Όπως μαρτυρούν οι διαρκείς παρατάσεις ωστόσο, δεν φαίνεται να τα το καταφέρνει μέχρι στιγμής.

Διαβάστε, επίσης:

Μήνυμα Ερντογάν σε Αθήνα: Απαιτούμε την έκδοση των 8 στρατιωτικών