Δολοφονία στον Πειραιά: Στον εισαγγελέα την Πέμπτη ο δράστης – Τι είπε στην πρώτη του κατάθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος στην κατάθεση στους αστυνομικούς επιβεβαιώνει ότι το φονικό έγινε για ασήμαντη αφορμή

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο 30χρονος δράστης του εγκλήματος με θύμα τον 21χρονο από τη Νίκαια, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς έξω από κλαμπ της οδού Κολοκοτρώνη στον Πειραιά.

Ο 30χρονος, ο οποίος είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών και σεσημασμένος για ναρκωτικά, κλοπές και παράνομη οπλοφορία, παραδόθηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας και ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος στην κατάθεση του επιβεβαιώνει ότι το φονικό έγινε για ασήμαντη αφορμή. Όπως είπε, ήταν στο κλαμπ με την παρέα του και βγήκε να καπνίσει ένα τσιγάρο, την ώρα που το θύμα περίμενε στην είσοδο με μια κοπέλα και ένα ακόμα ζευγάρι να μπουν.

Οι δύο άνδρες, με αφορμή ένα σπρώξιμο, αντάλλαξαν αρχικά κουβέντες, αλλά γρήγορα ήρθαν στα χέρια. Κατά τη διάρκεια του καβγά ο 30χρονος έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τον 21χρονο δύο φορές με αποτέλεσμα μια σφαίρα να τον τραυματίσει θανάσιμα στο στήθος.

Ο δράστης ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε τον 21χρονο επειδή αυτός τον χτύπησε, (φέρει μώλωπες στο πρόσωπο) και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Για το όπλο, που ακόμα δεν έχει βρεθεί, λέει ότι το πέταξε κάπου που δεν θυμάται.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τόσο ο δράστης όσο και το θύμα, πριν το επεισόδιο είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Τα σενάρια που εξετάζουν στην ΕΛ.ΑΣ.

Ένα σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι ότι το θύμα μπέρδεψε το δράστη με τον δίδυμο αδελφό του καθώς σύμφωνα με πηγές (από την πλευρά του δράστη) το κακό έγινε γιατί η κοπέλα του θύματος χόρευε προ ημερών με τον δίδυμο αδελφό του δράστη και το θύμα είχε ενοχληθεί.

«Είχε βγει για τσιγάρο και το θύμα του επιτέθηκε… Του έριξε μια κουτουλιά… Τον ρώτησε: “τι σου έχω κάνει, γιατί με χτυπάς”;» είπε ο νεαρός, που μάλιστα υποστήριξε ότι ο 30χρονος έβγαλε το όπλο για να προστατευτεί επειδή το θύμα τον χτυπούσε στο πρόσωπο και είχε κάνει πρόσφατα επέμβαση μετά από τροχαίο.

Όσον αφορά το κίνητρο του φονικού, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα πάντως, αφορμή στάθηκε ένα απλό σκούντημα μεταξύ θαμώνων του κλαμπ.

Δράστης και θύμα σπρώχτηκαν λόγω του συνωστισμού στην είσοδο του καταστήματος, όπου είχαν πάει με τις παρέες τους  για να διασκεδάσουν, ο ένας έκανε παρατήρηση στον άλλον, έγινε αρχικά ένα λεκτικό επεισόδιο, και στη συνέχεια συνεπλάκησαν.

Κατά τη συμπλοκή, ο δράστης τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε δύο φορές τον 21χρονο, με αποτέλεσμα μία σφαίρα να τον τραυματίσει θανάσιμα στο στήθος.

Τι είπε η κοπέλα του θύματος

«Με έσπρωξε για να γλιτώσω και χτυπήθηκε εκείνος από την σφαίρα» δήλωσε σοκαρισμένη  στην κάμερα του ΣΚΑΙ, η σύντροφος του νεαρού άνδρα. « Η σφαίρα ερχόταν σε εμένα, αλλά ο Ηλίας με έσπρωξε και χτύπησε εκείνον» αναφέρει η κοπέλα, διευκρινίζοντας πως δεν είχαν σχέσεις με τον δράστη και την παρέα του, ωστόσο τους γνώριζε εξ όψεως καθώς τους είχε δει να κινούνται στην Περιοχή του Πειραιά.  «Αν τους γνώριζα δεν θα ζούσαν τώρα» πρόσθεσε.

Το θύμα ταυτοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, και είναι ένας 20χρονος Ελληνας που διέμενε στη Νίκαια.  Ο Εικοσάχρονος άνδρας  μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος από σφαίρα στο στήθος, γύρω στις 04.00 από την οδό Κολοκοτρώνη 115 στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα.

«Είδα έναν αιμόφυρτο άνδρα που βρισκόταν μπροστά στο νυχτερινό μαγαζί. Στο σημείο είχε πάρα πολύ κόσμο. Μαζί του ήταν μία κοπέλα, ξυπόλητη. Τον έβαλαν στο ασθενοφόρο και μετά έφτασαν αρκετά περιπολικά και απέκλεισαν το σημείο», λέει αυτόπτης μάρτυρας και προσθέτει: «Η κοπέλα φώναζε βοήθεια, τα είχε «χαμένα» και έλεγε τον σκότωσαν. Δεν είδα που ήταν χτυπημένος».

Μάλιστα από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι ο δράστης είπε στο θύμα του «έλα έξω να τα πούμε». Ο νεαρός βγήκε έξω και ο άγνωστος τον πυροβόλησε εξ’ επαφής. Στο σημείο απ΄ όπου μεταφέρθηκε ο άνδρας βρέθηκαν δύο κάλυκες από πιστόλι.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα έγιναν μετά τις 4 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Ο 21χρονος από τη Νίκαια δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συναντούσε τον θάνατο το βράδυ που άλλαξε ο χρόνος. Αρχικά ήρθε στα λόγια με τον δράστη και στην συνέχεια βγήκαν έξω και πιάστηκαν στα χέρια. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου ο 30χρονος δράστης έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον άτυχο 21χρονο. Στην συνέχεια τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο και εξαφανίστηκε Ο 21χρονος μεταφέρθηκε αμέσως στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του.

Διαβάστε, επίσης:Στυγερό έγκλημα στην Κέρκυρα: Πατέρας σκότωσε την κόρη του και την έθαψε έξω από το σπίτι