“Εμφύλιος” στη Δικαιοσύνη από την υπόθεση Novartis

Για εμφύλιο στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, χτυπήματα κάτω από τη μέση, παραιτήσεις, αλλά και απειλές για πειθαρχικές διώξεις, κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το “Πρώτο Θέμα”, με αφορμή την υπόθεση Novartis. Για το “μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης”, όπως είχαν αποκαλέσει στελέχη της κυβέρνησης την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, η δικαιοσύνη φαίνεται ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει διακίνηση μαύρου χρήματος, κάτι που αποκαλεί ευσεβή πόθο της κυβέρνησης εν όψει εκλογών.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στα ανώτερα εισαγγελικά κλιμάκια, είναι η πρόσφατη παραίτηση του Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος ήταν ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος παραιτήθηκε για τους χειρισμούς στο θέμα της Novartis, έφτασε στο σημείο να φωνάζει στους διαδρόμους του ανωτάτου δικαστηρίου, “εγώ δεν θα πάω φυλακή”.

Από την πλευρά του, το “ΒΗΜΑ” αναφέρει ότι κ. Αγγελής έφτασε σε αυτό το σημείο μετά από δημοσιεύματα που τον στοχοποίησαν, ύστερα από ταξίδι του στη Βιέννη, καθώς τον έφεραν να αρνήθηκε να παραλάβει, ατύπως, στοιχεία του FBI που αφορούσαν την πολύκροτη υπόθεση.

Οι δεσμοί

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση των τεκταινόμενων στον Άρειο Πάγο, έχει δημιουργηθεί ένα στρατόπεδο αποτελούμενο από μέλη της κυβέρνησης και κορυφαίους εισαγγελικούς λειτουργούς. Οι δεσμοί των δύο αυτών πλευρών ενδυναμώθηκαν τον τελευταίο καιρό με αφορμή τη σύγκρουση της κυβέρνησης με το “παγόβουνο” της Novartis και την ανάγκη της να κλείσει την υπόθεση με άρον- άρον διώξεις σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει να τηρηθεί το δόγμα για άσκηση διώξεων εδώ και τώρα και ας καταπέσουν αργότερα- κάτι που είχε αποδεχθεί και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Ωστόσο, μετά από οδηγίες και επιμονή του κ. Αγγελή η προσέγγιση άλλαξε και, αντί για άσκηση ποινικών διώξεων αποφασίστηκε να γίνει κλήτευση πολιτικών προσώπων ως υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι παραιτήσεις

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το “Πρώτο Θέμα”, η υπόθεση Novartis καταπίνει τους εισαγγελείς. Πριν την παραίτηση του κ. Αγγελή, έχει προηγηθεί αυτή του προηγούμενου εποπτεύοντος την Εισαγγελία Διαφθοράς, του αντεισαγγελέα Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Πριν από αυτούς, τον χορό των παραιτήσεων από την Εισαγγελία Διαφθοράς άνοιξε η Ελένη Ράϊκου, η οποία στην αρχή της έρευνας αποχώρισε καταγγέλλοντας άνωθεν παρεμβάσεις στο έργο της. Μάλιστα “φωτογράφισε” συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, στο οποίο χρέωσε μεθοδεύσεις τύπου Ρασπούτιν.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σφοδρή επίθεση Ανδρέα Λοβέρδου στην κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis

Άδ. Γεωργιάδης για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis: «Σκευωρία που έχει στήσει ο Τσίπρας»

Υπόθεση Novartis: «Ξέσπασε» ο Αντώνης Σαμαράς για τις μηνύσεις που μπήκαν στο αρχείο