Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τους πεσόντες αξιωματικούς των Ιμίων

Στην αποκορύφωση της κρίσης των Ιμίων, τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, τρεις Έλληνες αξιωματικοί έπεσαν στο καθήκον

Το πρωί της Πέμπτης, όρθιοι οι βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τους Έλληνες αξιωματικούς στα Ίμια που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Ενός λεπτού σιγή τήρηθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο το πρωί της Πέμπτης για τους πεσόντες Έλληνες αξιωματικούς στα Ίμια, μετά από πρόταση του προεδρείου της Βουλής.

«Πριν εισέλθουμε στη συζήτηση, θα ήθελα να παρακαλέσω το σώμα, εάν συμφωνεί, επειδή είναι και μια μέρα θλίψης σήμερα λόγω των πεσόντων στα Ίμια να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή και να εγερθούμε για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης, με την πρόταση να γίνεται προφανώς δεκτή από την Ολομέλεια.

Στην αποκορύφωση της κρίσης των Ιμίων, τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, τρεις Έλληνες αξιωματικοί έπεσαν στο καθήκον. Επρόκειτο για τον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό.

Μιλώντας για τη μοιραία εκείνη νύχτα, η αδελφή του ήρωα αξιωματικού Χριστόδουλου Καραθανάση, Τίνα, δήλωσε ότι ο Έλληνας ήρωας «γνώριζε πού πήγαινε».

Διαβάστε, επίσης:

Ίμια 1996: 23 χρόνια από τα δραματικά γεγονότα της 31ης Ιανουαρίου – Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν