Θύμα χάκερς και η Μέρκελ μετά από μαζική κυβερνοεπίθεση: Διέρρευσαν επιστολές της

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έπεσε επίσης θύμα από τη μαζική δημοσίευση από αγνώστους χάκερς ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο. Το αρχείο περιλαμβάνει έναν αριθμό φαξ, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλές επιστολές από και προς την Καγκελάριο, ανέφερε το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Πόσο ευαίσθητες είναι οι πληροφορίες της που διέρρευσαν, παραμένει άγνωστο, γράφει η FAZ.

FAZ: Επίθεση χάκερ σε εκατοντάδες Γερμανούς πολιτικούς

Όπως μετέδωσε πρώτο το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, η επίθεση των χάκερς εκδηλώθηκε εναντίον πολυάριθμων πολιτικών και δημοσίων προσώπων από όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ακροδεξιό AfD και δημοσιεύθηκαν πολλά προσωπικά δεδομένα καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων. Από την επίθεση επηρεάστηκαν όχι μόνο πολιτικοί, αλλά και άλλες προσωπικότητες και δημοσιογράφοι. Ποιος είναι πίσω από την επίθεση είναι ασαφές.

«Καμμία πληροφορία από το γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ δεν βρίσκεται μεταξύ των στοιχείων που διέρρευσαν στο διαδίκτυο»

Καμμία ευαίσθητη πληροφορία από το γραφείο της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ δεν περιελαμβανόταν μεταξύ των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων Γερμανών πολιτικών που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, υποστήριξε σήμερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Όσον αφορά την καγκελαρία και κρίνοντας από την αρχική εξέταση των στοιχείων, φαίνεται πως καμμία ευαίσθητη πληροφορία και στοιχείο δεν έχει δημοσιευθεί και αυτό περιλαμβάνει και την καγκελάριο», δήλωσε στη σχετική συνέντευξη Τύπου η ίδια εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Bild”, δημοσιεύθηκαν επίσης στοιχεία από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγερ.

BSI: “Δεν υπάρχει ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα”

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI) διερευνά αυτήν την υπόθεση “σε στενό συντονισμό με άλλες ομοσπονδιακές αρχές εντατικά”, ανέφερε η υπηρεσία με ανάρτηση στο Twitter. “Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφοριες, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα”, ανέφερε η BSI.

Το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Υπηρεσίας για τον κυβερνοχώρο συγκάλεσε πάντως έκτακτη συνάντηση κρίσης το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν σε γερμανικά υπουργεία