Αρχική News Κίνδυνος διάσπασης στη ΔΗΜΑΡ για το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Κίνδυνος διάσπασης στη ΔΗΜΑΡ για το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Σύμφωνα με πληροφορίες, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Δημήτρης Χατζησωκράτης δεν θέτουν πλέον τον όρο των εκλογών για να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, απόφαση που είχε ληφθεί τον Ιούλιο του 2018

Αναστάτωση στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματος από τις πληροφορίες πως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν βάζει πλέον τον όρο των εκλογών – Σε κόκκινο συναγερμό η Χαριλάου Τρικούπη

Η ώρα της αλήθειας για τη ΔΗΜΑΡ πλησιάζει. Μετά από 15 ημέρες σιωπής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα ανοίξει τα χαρτιά του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στις 9πμ είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος (που θα εισηγηθεί την απόφαση) και στις 12 η Κεντρική Επιτροπή, στην οποία αναμένεται ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Δημήτρης Χατζησωκράτης δεν θέτουν πλέον τον όρο των εκλογών για να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, απόφαση που είχε ληφθεί τον Ιούλιο του 2018.

Αντίθετα, άλλα στελέχη όχι μόνο δεν το δέχονται αυτό, αλλά προσανατολίζονται να ζητήσουν ψηφοφορία και για την απόρριψη κάθε ιδέας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών προτείνουν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος να απέχει της ψηφοφορίας ή να δηλώσει «παρών».

Τις εξελίξεις αναμένει και η Χαριλάου Τρικούπη. Αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ η Φώφη Γεννηματά δε θα περιμένει τη ψηφοφορία στη Βουλή για να πάρει μέτρα. Θα ανακοινώσει άμεσα τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε πρόσφατη συνέντευξή της θεωρεί αδιανόητο να βάζουν κάποια στελέχη τις προσωπικές τους απόψεις πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Εφόσον δεν αποφευχθεί η κρίση θα αξιολογηθεί εντός του νέου πλαισίου και η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος διάλεξε την παραμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για να ικανοποιήσει παλαιότερο αίτημα από εφημερίδα που στηρίζει την κυβέρνηση για να της παραχωρήσει συνέντευξη.

Διαβάστε, επίσης:

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: «Φρούριο» η Αθήνα- Χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός