Κουτσούμπας: Μια συμφωνία των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ

«Η συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφιση στη Βουλή είναι μια επαίσχυντη συμφωνία, μια συμφωνία κατά παραγγελία των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, η οποία βέβαια έχει την αποδοχή της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα που προσδοκά οφέλη» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καταγγέλλοντας την προσπάθεια των άλλων κομμάτων να αποκρυβεί αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Τόνισε ότι αυτό είναι το βασικό πρόβλημα αυτής της συμφωνίας που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το «διαίρει και βασίλευε», για αλλαγή συνόρων αύριο στα Βαλκάνια, για την καλλιέργεια του μίσους ανάμεσα τους λαούς.

“Αυτό είναι που καθορίζει και όλα τα σπέρματα του αλυτρωτισμού που παραμένουν στην συμφωνία αυτή” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι η συμφωνία που υπέγραψε ο πρωθυπουργός είναι ΝΑΤΟϊκή “και το “φωνάζει” από την αρχή κιόλας του κειμένου της», καθώς “στο άρθρο 2 καταγράφονται αναλυτικά οι «εγγυήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας, ότι θα στηρίξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στους δύο ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως και τα χρονοδιαγράμματα της ενταξιακής διαδικασίας”.

Επισήμανε ότι για το συγκεκριμένο άρθρο «δεν λέτε κουβέντα, ούτε εσείς κύριοι της κυβέρνησης ούτε εσείς κύριοι της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που υποτίθεται ότι διαφωνείτε και λέτε ότι θα την καταψηφίσετε. Γιατί κανείς σας δεν αμφισβητεί το στόχο της “ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης” στα Βαλκάνια, τον οποίο υπηρετεί αυτή η συμφωνία».

Ο Δ. Κουτσούμπας διερωτήθηκε από πού προκύπτει ότι ο γειτονικός λαός επιθυμεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι «η ένταξη, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, στις διάφορες ιμπεριαλιστικές ενώσεις- δολοφόνους των οραμάτων και της θέλησης των λαών, σε όλες τις χώρες, ποτέ δεν είναι πραγματική επιλογή των λαών, αλλά της αστικής τάξης, της άρχουσας τάξης της κάθε χώρας, για να υπηρετήσει τα δικά της ιδιοτελή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα».

Απαντώντας στα περί «αντιιμπεριαλιστικής συμφωνίας» αλλά και σε αναφορές στο ΕΑΜ, ο Δ. Κουτσούμπας, αφού υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από την επιστήμη και την ιστορία” επισήμανε στη συνέχεια: «Λίγη ντροπή δεν βλάπτει! Τρίζουν τα κόκαλα χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών. Το ΕΑΜ έγραψε ηρωικές σελίδες, γιατί ο αιμοδότης του, το ΚΚΕ, δεν υποτάχθηκε στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, δεν ακολούθησε τις Σειρήνες της αναγκαίας προσαρμογής».

“Τολμάτε να βάζετε στο στόμα σας τον ΔΣΕ, την εκτελεσμένη ηρωίδα του ΚΚΕ Μίρκα Γκίνοβα, Ειρήνη Γκίνη ηρωίδα την οποία εκτέλεσαν τα δολοφονικά όπλα που είχαν πάνω τη σφραγίδα made in USA, δηλαδή των Αμερικάνων, αυτούς που εσείς προσκυνάτε εδώ μέσα σήμερα. Αίσχος! Τσιράκια είστε, τσιράκια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτοί είστε, έτοιμοι για τη βρώμικη δουλειά” είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Πείτε λοιπόν καθαρά ότι εξυπηρετώντας τις στρατηγικές επιλογές και της αστικής τάξης της Ελλάδας -που ενδιαφέρεται για επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα και όχι μόνο- κάνετε άλλον έναν επαίσχυντο συμβιβασμό, που μπορεί να στοιχίσει και στους δύο λαούς, αλλά και ευρύτερα, κι αφήστε στην άκρη την ηρωική ιστορία του λαού μας και τους τιμημένους νεκρούς μας» είπε, τονίζοντας: «Ποτέ η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, δεν θα σταθεί δίπλα στη σημαία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ».

Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στον εν εξελίξει οικονομικό πόλεμο στα Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι “το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, προσπαθούν να ανακόψουν, να προλάβουν τα σχέδια και την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας και γι’ αυτό “βιάζονται για την ολοκλήρωση της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στις ευρωατλαντικές δομές”.

Τόνισε ότι “η κυβέρνησή με τη σύμφωνη γνώμη βέβαια και των υπολοίπων, βάζει σε τεράστιους κινδύνους το λαό μας, για χάρη τμημάτων του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου από τη ληστεία και εκμετάλλευση άλλων λαών, μήπως εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο και κέρδη”.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό και τους λαούς των Βαλκανίων μεγαλώνουν καθώς παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στο ζήτημα της αλλαγής συνόρων, στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου προχωρά ήδη η αλλαγή εδαφών Σερβίας – Κοσόβου.

“Και το ποιηματάκι που κάθε τρεις και λίγο λέτε εσείς αλλά και η ΝΔ, ότι δήθεν «η ισχυροποίηση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή», κρατήστε το να το απαγγέλλετε στις δεξιώσεις της Αμερικάνικης πρεσβείας, στα διάφορα σαλόνια των ΝΑΤΟϊκών.Γιατί εδώ είναι Βαλκάνια! Δεν είναι παίξε γέλασε…” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι επειδή η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, γι’ αυτό το λόγο παραμένουν σε αυτήν τα βασικά σπέρματα του αλυτρωτισμού με τις αναφορές σε «μακεδονικό» λαό, «μακεδονική» ιθαγένεια και γλώσσα που αφήνουν περιθώρια για μελλοντικές αμφισβητήσεις και τροφοδοτούν τον εθνικισμό και στη γειτονική χώρα και στη χώρα μας.

“Από τη μια μπορούν να σηκωθούν ζητήματα αναζήτησης «ομογενών Μακεδόνων» σε γειτονικά κράτη, ενώ από την άλλη π.χ. στην Ελλάδα να σηκωθούν εθνικιστικές αλυτρωτικές κορόνες με το εξίσου σήμερα ανιστόρητο «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», υπονοώντας κάποιοι θερμοκέφαλοι ότι εγείρεται θέμα και διεκδίκησης εδαφών από ότι προσδιορίζονταν παλιά, ως ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή της Μακεδονίας” ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος διαχρονικά στη στάση του ΚΚΕ, σημείωσε ότι από το 1992, όταν τέθηκε το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, τοποθετήθηκε από θέσεις αρχών, με στόχο την προώθηση της φιλίας, της συνεργασίας και αλληλεγγύης των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κέντρων και την αλλαγή συνόρων στην περιοχή.

Ο Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε την συστηματική παραχάραξη των κρυστάλλινων θέσεων του ΚΚΕ από “γκεμπελίσκους του διαδικτύου που οργανώνουν προβοκάτσιες και συκοφαντίες” τονίζοντας “συκοφαντείτε το ΚΚΕ επειδή αποκαλύπτει το ρόλο σας. Ότι και να πούμε εμείς είναι λίγο, σας το λένε οι φίλοι σας οι Αμερικάνοι όταν οι ίδιοι σας αποκαλούν γεωπολιτικό μεντεσέ”.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι καμία σχέση δεν έχει ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός με τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό, ούτε ο κοσμοπολιτισμός του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του με το διεθνισμό και τη φιλία των λαών και απευθυνόμενος στο λαό σημείωσε πως «τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ. Να παλέψει για την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για να μην μπουν κι άλλοι λαοί σε αυτή τη φυλακή. Να πάρει τη θέση του στον αγώνα με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών. Για να ακολουθήσουν οι λαοί το δικό τους δρόμο, να βρεθούν πραγματικά οι ίδιοι οι λαοί επιτέλους στην εξουσία, να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κουτσούμπας: Ο λαός στις εκλογές να καταψηφίσει την κυβέρνηση

Γ. Κύρτσος: Δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιάζεται η ελληνική πλευρά

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά η ΝΔ για όσα είπε ο Καμμένος για τη Δικαιοσύνη