Κρήτη: Πλημμύρες, κατολισθήσεις, κλειστοί δρόμοι και ένας δραματικός απεγκλωβισμός οδηγού – Τα προβλήματα της κακοκαιρίας [pics]

Καταπτώσεις χωμάτινων όγκων και πετρών καθώς και συγκεντρώσεις υδάτων έχουν αναφερθεί σε πολλά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας

Καταπτώσεις χωμάτινων όγκων και πετρών καθώς και συγκεντρώσεις υδάτων έχουν αναφερθεί σε πολλά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας και κυρίως περιοχών των δήμων Πλατανιά Κανδάνου-Σελίνου και Κισσάμου, ενώ στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου κοντά στη θέση Πλατάνι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση χωμάτινων όγκων και πετρών στο οδόστρωμα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έκλεισε ο δρόμος από Κολυμπάρι προς Νοπήγια λόγω εκτεταμένης κατολίσθησης, ωστόσο από τις πρωινές ώρες η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Καταστροφές και κλειστοί δρόμοι στα Χανιά

Απεγκλωβισμός οδηγού από πυροσβέστες

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε με ασφάλεια οδηγό το όχημα του οποίου ακινητοποιήθηκε κοντά στο Κολυμπάρι λόγω μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων στο οδόστρωμα, ενώ ζημιές έχουν αναφερθεί σε εγκαταστάσεις θερμοκηπίων στα Φαλάσαρνα.

Ειδικότερα οδηγός Ι.Χ αυτοκινήτου εγκλωβίστηκε στο όχημα του λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην εθνική οδό Χανίων Κισσάμου με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του. Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε στο σημείο με ένα όχημα και τέσσερις πυροσβέστες για τον απεγκλωβισμό του οδηγού που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του.

Στα σημεία όπου έχουν αναφερθεί προβλήματα, βρίσκονται συνεργεία για εκτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών. Με ανακοίνωσή της η αντιπεριφέρεια Χανίων καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Παράλληλα καλεί τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες.

Δρόμοι ποτάμια και στο Ηράκλειο

Πολύ δύσκολη είναι η κίνηση των οχημάτων και στο Ηράκλειο, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους από την έντονη βροχόπτωση, ενώ οι υαλοκαθαριστήρες δουλεύουν “στο φουλ”. Νωρίτερα, σήμερα, κάδοι παρασύρθηκαν στον παραλιακό δρόμο.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς η κίνηση των οχημάτων ακόμη και στην Εθνική Οδό είναι εξαιρετικά δυσχερής λόγω του μεγάλου όγκου νερού από τη βροχή.

Κατολισθήσεις και βραχοπτώσεις καταγράφονται στο οδικό δίκτυο, και κυρίως στην περιοχή της Λυγαριάς, γι’ αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και με μεγάλη προσοχή.

Πηγή:  ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε, επίσης:

Καιρός: Η “Σοφία” έρχεται αγριεμένη και φέρνει… πολικό ψύχος – Πού θα χιονίσει