Λαχτάρα με τον νέο αρχηγό ΓΕΣ: Στο νοσοκομείο με έμφραγμα μια μέρα μετά την προαγωγή του

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, εισήχθη σήμερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτου προβλήματος υγείας και αναμένεται να λάβει εξιτήριο σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες αφού επελέγη από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας ως αρχηγός ΓΕΣ, ο αντιστράτηγος Καμπάς -μέχρι χθες διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, ένιωσε ενοχλήσεις και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο νέος αρχηγός του ΓΕΣ είχε υποστεί έμφραγμα και υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική επέμβαση Stent (μπαλονάκι).

Λόγω της κατάστασης της υγείας του αντιστρατήγου Καμπά, αναβλήθηκε το σημερινό Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), όπου επρόκειτο να γίνουν οι κρίσεις, προαγωγές και αποστρατείες των νέων αντιστρατήγων, αντιπτεράρχων, αντιναυάρχων και υποστρατήγων, υποπτεράρχων και υποναυάρχων, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Είναι ενδεικτικό ότι η αποστρατεία του μέχρι χθες αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή και η επιλογή ως νέου αρχηγού ΓΕΣ του αντιστρατήγου Καμπά συμπαρέσυρε στην αποστρατεία ακόμη τρεις αντιστρατήγους: Τον αντιστράτηγο Νικόλαο Μανούρη (απερχόμενος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Β’ Υπαρχηγός ΓΕΣ), τον αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη (διοικητής 1ης Στρατιάς) και τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Βασιλειάδη (διοικητής ΑΣΔΥΣ).

Τα καθήκοντα του ασθενή αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Καμπά αναλαμβάνει προσωρινά ο Επιτελάρχης ΓΕΣ αντιστράτηγος Αντώνης Νομικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου