Οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων για τις δηλώσεις Πολάκη

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα της χώρας» οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Αναλυτικά, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει ότι «βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναλάβει σε ανακοίνωσή της την αυτονόητη υποχρέωση των εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας να σέβονται την συνταγματικώς κατοχυρωμένη Αρχή της διάκρισης των λειτουργιών».

Παράλληλα, αναφέρει ότι «οι δημόσιες αναρτήσεις του υπουργού κ. Πολάκη, οι οποίες ευελπιστούμε να απηχούν μόνο προσωπικές του απόψεις και όχι της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, διά των οποίων ψέγει, και μάλιστα ονομαστικά, εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς επειδή οι χειρισμοί τους σε εκκρεμείς υποθέσεις πολιτικού ενδιαφέροντος δεν είναι της αρεσκείας του, προδικάζοντας και υποδεικνύοντας την επιθυμητή έκβασή τους, υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα της χώρας και διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος». Η ανακοίνωση προσθέτει επίσης:

«Ο κ. Πολάκης οφείλει να γνωρίζει ότι οι Έλληνες εισαγγελείς, ανεξάρτητοι και αποστασιοποιημένοι από τέτοιου είδους παρεμβάσεις και απρόσφορες προσπάθειες χειραγώγησής τους, αντεπεξέρχονται στο ακέραιο στο συνταγματικό τους καθήκον υπερβάλλοντας εαυτόν, προκειμένου, με υψηλό φρόνημα, να υπερβαίνουν καθημερινά τις αντίξοες υπηρεσιακές συνθήκες και ελλείψεις υποδομών και προσωπικού στο χώρο της Δικαιοσύνης, για τις οποίες την αποκλειστική ευθύνη φέρουν άλλοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πυρά Άδωνι σε Πολάκη για Novartis: Γνώριζε τον προστατευόμενο μάρτυρα, θα πάει φυλακή

«Βόμβες» Γεωργιάδη: Κατέθεσε αγωγή «μαμούθ» κατά της Novartis – «Δεν μπορεί να σιωπά»

Μητσοτάκης για Πολάκη-Novartis: «Πρωτοφανής υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών»