Πιτίνο: «Η Μακάμπι παίζει το καλύτερο μπάσκετ αυτή τη στιγμή»

Την άποψη πως η επόμενη αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Μακάμπι Τελ Αβίβ, παίζει το καλύτερο μπάσκετ τη δεδομένη χρονική στιγμή στη Euroleague, εξέφρασε ο Ρικ Πιτίνο, πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Ισραήλ.

Ερωτηθείς για το σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Παππά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού απάντησε: «Είναι ένας από αυτούς που σούταραν καλά. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Σον Κιλπάτρικ. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι. Ο Νίκος παίζει καλά, είναι ένα πλήγμα για την ομάδα μας. Του ευχόμαστε να γυρίσει σύντομα και δυνατός στη δράση». Τον Ιαν Βουγιούκα συμπεριέλαβε στην αποστολή για το ματς με τη Μακάμπι ο Πιτίνο, μετά τον τραυματισμό του Νίκου Παππά. Με δεδομένη την παρουσία του Εϊντριαν Πέιν, ο Παναθηναϊκός θα έχει δύο λύσεις στη θέση «5».

Ο Αμερικανός προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, δήλωσε πριν το ματς της Πέμπτης (24/1, 21:30) στο Τελ Αβίβ: «Παίζουν το καλύτερο τους μπάσκετ στη σεζόν. Νίκησαν την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ. Παίζει το καλύτερο μπάσκετ στη Euroleague. Εμείς γινόμαστε καλύτεροι στην άμυνα, αλλά δεν σουτάρουμε καλά. Η άμυνα πάντα είναι ένα “κλειδί”. Η άμυνά μας γίνεται καλύτερη, αλλά δεν ευστοχούμε σε ανοικτά σουτ. Δεν θα μπει να παίξει ο Στεφ Κάρι για να μας βοηθήσει. Πρέπει να είμαστε καλοί στην άμυνα, να μείνουμε κοντά και να εκτελέσουμε σωστά το πλάνο μας».

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τον τραυματισμό του Νίκου Παππά ανέφερε: «Είναι ένας από αυτούς που σούταραν καλά. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Σον Κιλπάτρικ. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι. Ο Νίκος παίζει καλά, είναι ένα πλήγμα για την ομάδα μας. Του ευχόμαστε να γυρίσει σύντομα και δυνατός στη δράση».

Ο Ματ Λοτζέσκι από την πλευρά του είπε για τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας: «Είναι ένα πρόβλημα, δεν σουτάρουμε καλά. Για μένα είναι θέμα αυτοπεποίθησης και να παίζουμε μαζί… ομαδικά». Ο έμπειρος φόργουορντ είπε επίσης σχετικά με το ζήτημα των κακών εμφανίσεων μακριά από το ΟΑΚΑ: «Δεν έχω ιδέα γιατί γίνεται αυτό. Πρέπει να παίζουμε καλά σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Πρέπει να ξεκινάμε καλά και να τελειώνουμε καλά, να παίζουμε καλά και στα 40 λεπτά του αγώνα».

Τέλος, ο Λοτζέσκι μίλησε για το ματς στο Ισραήλ, λέγοντας: «Η Μακάμπι παίζει πολύ καλύτερα τώρα, σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να σουτάρουμε καλά και να βρούμε πόντους από τον αιφνιδιασμό».

Στο μεταξύ, ο Τζέιμς Γκιστ είναι το πρόσωπο που επέλεξε η Euroleague για το βίντεο “Focus On” αυτή την εβδομάδα. Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού δήλωσε πως «δεν θέλω απλώς να πάω στο φάιναλ φορ, θέλω να κατακτήσω τον τίτλο, να κρατήσω αυτό το τρόπαιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είναι επίσημο! Έκλεισε ο Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό

Ο Ρικ Πιτίνο ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό

Στην Αθήνα ο Πιτίνο: «Έχω υπογράψει – Θα είμαι στην προπόνηση»