Σαρωτική η ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες διέλυσε τον ΠΑΣ

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η ΑΕΚ διέλυσε 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήρε… ψήφο εμπιστοσύνης από κόσμο και διοίκηση.

Δύο γκολ πέτυχε ο Πόνσε (45΄, 45+3΄) και από ένα οι Μάνταλος (5΄πεν.), Μιχαήλ (21΄ αυτογκόλ) για τους πρωταθλητές που είχαν και τρία δοκάρια στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Super League. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μπάρκας απέκρουσε πέναλτι του Αθανασιάδη.

Λες και κάποιο μαγικό… ραβδί ακούμπησε τους παίκτες της ΑΕΚ πριν από το αποψινό ματς. Η ομάδα που «σερνόταν» τον τελευταίο καιρό, που δημιουργούσε ευκαιρίες με το σταγονόμετρο, μεταμορφώθηκε σε «πολεμική μηχανή» που σκόρπισε τους αντιπάλους της μέσα σε ένα απολαυστικό ημίχρονο. Ίσως ήταν η επιστροφή του Τάσου Μπακασέτα μετά από μακροχρόνια απουσία, ίσως το σύστημα «α-λά Χιμένεθ» που επιστράτευσε ο Ουζουνίδης, με τρεις (Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπακάκη) στην άμυνα. Το αποτέλεσμα, πάντως, ήταν να πετύχει επιτέλους η ΑΕΚ μια νίκη σε ματς με συντελεστή δυσκολίας υψηλότερο του μετρίου. Πέρασαν τέσσερις μήνες από την τελευταία φορά που πέτυχε κάτι αντίστοιχο με τη νίκη στην Τρίπολη (1η Σεπτεμβρίου).

Η νίκη ήλθε με χαρακτηριστική ευκολία, όταν μόλις στο 3ο λεπτό ο Αποστολόπουλος ανέτρεψε τον Πόνσε μέσα στην περιοχή. Πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, ανοίγοντας το σκορ στο 5΄. Ακολούθησαν δύο δοκάρια σε αριστοτεχνικό πλασέ του Λιβάγια (17’) και κεραυνό του Μπακασέτα (19΄) πριν πραγματοποιηθεί το 0-2 με αυτογκόλ του Μιχαήλ που προσπάθησε να παρέμβει σε σέντρα του Γκάλο στο 21΄.
Στο τέλος του ημιχρόνου ανέλαβε δράση ο πρώτος σκόρερ της Ενωσης, Εζέκιελ Πόνσε. Στο 45΄ με κεφαλιά από κόρνερ του Γκάλο και στο 45+3΄ ξανά με το κεφάλι μετά από μεταβίβαση του Λιβάγια, ο Αργεντινός διαμόρφωσε το 0-4 και έφτασε τα 9 γκολ στη Super League, δύο λιγότερο από τον επικεφαλής του πίνακα των σκόρερ, Ευθύμη Κουλούρη.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΣ προς τους παίκτες των γηπεδούχων. Το σκορ ήταν πολύ βαρύ… Στο δεύτερο 45λεπτο ήταν φυσιολογικό ο ρυθμός να πέσει, παρόλα αυτά ο Χουλτ «άγγιξε» το πρώτο του γκολ στην εν Ελλάδι καριέρα του, αλλά το αριστερό σουτ βρήκε στο δοκάρι του Βελλίδη (49΄). Φαίνεται είχαν… μαγνήτη τα δοκάρια στους «Ζωσιμάδες» αφού εκεί προσέκρουσε και το σουτ του Νικολιά στο 63΄ όταν ο ΠΑΣ προσπάθησε να πετύχει το γκολ «της τιμής». Οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις έχασαν πέναλτι, καθώς ο Μπάρκας νίκησε από τα 11 βήματα τον Αθανασιάδη.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού αποτέλεσε και μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ντεμπουτάρει ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, ο οποίος έπαιξε στα τελευταία 20 λεπτά και μια-δυο ενέργειές του ήταν αρκετές για να φανεί πόσο σημαντική προσθήκη αποτελεί. Βαθμολογικά, ωστόσο, δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο. Η ΑΕΚ παραμένει στην 4η θέση και χρειάζονται πολλά περισσότερα για να βγει από το τούνελ.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης)
Κίτρινες: Κριζμάν, Αθανασιάδης – Μπακασέτας, Οικονόμου

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Λίλα, Γιάκος (83΄ Ξύδας), Νικολιάς (76΄ Νάουμετς), Παμλίδης (46΄ Σιόντης), Κρίζμαν, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46΄ Τσόσιτς), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος, Άλεφ, Γκάλο, Μπακασέτας (69΄ Κρίστιτσιτς), Λιβάγια, Πόνσε (80΄ Μπογέ)

* Απίστευτο κι όμως αληθινό! Όπως ενημέρωσε η στατιστική υπηρεσία της Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του τέσσερα γκολ στην έδρα του στο πρώτο ημίχρονο! Μάλιστα ανεξαρτήτως έδρας, δεν έχει δεχτεί τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο εδώ και 40 χρόνια! Ήταν πάλι η ΑΕΚ, όταν τον νικούσε στη Νέα Φιλαδέλφεια με 7-2 και ημίχρονο 5-0!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαν αέρας πέρασε από τη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ: Διπλό τίτλου στην Τρίπολη επί του Αστέρα (Βίντεο)