Στους 85 οι νεκροί στις Φιλιππίνες από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Περίπου 20 τροπικοί κυκλώνες πλήττουν τις Φιλιππίνες κάθε χρόνο, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες και καταστρέφοντας σοδειές και υποδομές, όπως και επιβάρυνση σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ασία

Ογδόντα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τροπική καταιγίδα στις κεντρικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, ενώ 20 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς τα σωστικά συνεργεία αρχίζουν σιγά-σιγά να φτάνουν σε αποκομμένες περιοχές.

Οι ανθρώπινες απώλειες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται μικρά παιδιά, οφείλονται στην κατάρρευση σπιτιών από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν για μέρες διάφορες επαρχίες στις κεντρικές Φιλιππίνες, δήλωσε ο αξιωματούχος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Ρικάρντο Τζάλαντ.

«Αν δεν βρούμε τους αγνοούμενους, τότε θα θεωρηθούν νεκροί, με τον απολογισμό να ανεβαίνει στους 105 νεκρούς, κάτι το οποίο απεύχομαι», πρόσθεσε.

Η πρόσφατη τροπική καταιγίδα, η οποία εξασθένησε την Κυριακή, προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες στις ανατολικές περιοχές των Φιλιππίνων Μπικόλ και Βισάγιας.

Οι αρχές κήρυξαν τρεις επαρχίες σε κατάσταση ανάγκης προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε έκτακτους πόρους.

Η Μπικόλ, με πληθυσμό 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι αυτή που επλήγη περισσότερο. Εξήντα οκτώ άνθρωποι έχασαν εκεί τη ζωή τους. Η ζημιά επίσης που προκλήθηκε στις καλλιέργειες στην περιοχή αυτή, η οποία παράγει ρύζι και καλαμπόκι, αποτιμάται σε εκατομμύρια πέσο.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας και του στρατού, χρησιμοποίησαν ανυψωτικά μηχανήματα για να καταφέρουν να ανοίξουν τους δρόμους στις περιοχές αυτές όπως και λέμβους για να προσεγγίσουν τις κοινότητες που έχουν πλημμυρίσει.

Περίπου 20 τροπικοί κυκλώνες πλήττουν τις Φιλιππίνες κάθε χρόνο, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες και καταστρέφοντας σοδειές και υποδομές, όπως και επιβάρυνση σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε, επίσης:

Δανία: Πολλοί νεκροί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα πάνω σε γέφυρα