Στο «έλεος» της «Σοφίας»: Πού σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, τι πρέπει να προσέξετε

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Σοφία», η οποία επηρεάζει τη χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 03/01 με χαμηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο 05/01, με κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Να σημειωθεί ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές προκαλώντας προβλήματα από τον ισχυρό παγετό, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η χιονοκάλυψη θα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη και το Σάββατο 05/01 και θα κρατήσει έως τις βραδινές ώρες της ημέρας, σύμφωνα με το meteo.gr.

Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας «Σοφία», θα είναι το δριμύ ψύχος καθώς αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Ο παγετός στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι βασικοί κανόνες προστασίας, όπως:

Να γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής
Να κλείσουμε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα
Να αδειάζουμε το νερό από το θερμοσίφωνα, ιδιαίτερα το βράδυ
Να μην σπαταλούμε αλόγιστα το νερό και να ελέγξουμε εάν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μαγεία» στα λευκά! Η Χαλκιδική έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Καιρός: Κύμα ψύχους σαρώνει την χώρα- Χιόνια και σε πεδινές περιοχές

Κέρκυρα: Σφοδρή χαλαζόπτωση και πυκνό χιόνι στο κέντρο της πόλης (Βίντεο)