Τι θα γίνει στους ΑΝΕΛ μετά την παραίτηση Παπαχριστόπουλου

Ξηλώνεται το πουλόβερ στην οριακή Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λύση για την Κοινοβουλευτική του Ομάδα που βρίσκεται στο χείλος της διάλυσης, ακολουθώντας Το Ποτάμι, θα πρέπει να βρει τις επόμενες ώρες ο Πάνος Καμμένος, μετά την προαναγγελία του Θανάση Παπαχριστόπουλου, βουλευτή των ΑΝΕΛ, πως αύριο θα παραδώσει την έδρα του.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του αυτή εδώ και καιρό και μάλιστα ενώ είχε έτοιμη την παραίτηση από την περασμένη Παρασκευή, την ανέβαλε προκειμένου να δώσει τον χρόνο στους Ανεξάρτητους Έλληνες να βρουν κάποια λύση για να μην οδηγηθούν σε διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η αιτία είναι ο Κανονισμός της Βουλής, που προβλέπει πως για να συγκροτείται ΚΟ πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον πέντε βουλευτές, οι οποίοι όμως πρέπει να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα. Με την αποχώρηση Παπαχριστόπουλου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μείνουν μεν με πέντε βουλευτές, αλλά με τον πέμπτο να είναι ο Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος είχε εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές με την Ένωση Κεντρώων.

Την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου πρόκειται να λάβει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος όμως δεν είναι σαφές τι θα κάνει. Έχει εδώ και καιρό διακόψει τις σχέσεις του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο εκπρόσωπος του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης έχει δηλώσει πως με τη στάση του έχει θέσει εαυτόν εκτός του κόμματος.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του υπενθυμίζοντάς του την πορεία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε με τους ΑΝΕΛ, έγινε δύο φορές βουλευτής και έγινε δύο φορές υπουργός. Εάν αποφασίσει να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και να πετάξει στον δρόμο 50 οικογένειες, ας πάρει τις αποφάσεις του και ο λαός τις δικές του. Εγώ δεν θα παρακαλέσω κανένα».

Εφόσον ο Τέρενς Κουίκ προχωρήσει έτσι όπως αναμένεται, δηλαδή με ανεξαρτητοποίηση, λύση θα μπορούσε να βρεθεί με τους τρεις ανεξάρτητους σήμερα βουλευτές, που έχουν όμως εκλεγεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όμως, κανείς από τους τρεις δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιστρέψει. Πρόκειται για τους Δημήτρη Καμμένο, Νίκο Νικολόπουλο και Γιώργο Λαζαρίδη.

Ο Δημήτρης Καμμένος φέρεται να μην εξετάζει καν το ενδεχόμενο επιστροφής του, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει πως έχει εναλλακτικό σχέδιο για τον σχηματισμό νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από ανεξάρτητους βουλευτές, μετά όμως τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Έχει πάντως πει πως για το θέμα έχει γίνει μία κουβέντα με τον Πάνο Καμμένο.

Ο Νίκος Νικολόπουλος έχει πει κατηγορηματικά «όχι» στο ενδεχόμενο επιστροφής του, καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον δήμο Πατρέων.

Αρνητικός είναι και ο Γιώργος Λαζαρίδης, αν και διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε, επίσης:

Καμμένος: Εγώ είπα στον Φωκά να πάει για γκαζόζα -Θα καταλάβουν τι θα πει “εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ”