Τι λένε οι New York Times για την «θεσμική παρέμβαση» της κυβέρνησης και του Πολάκη στο έργο της δικαστικής εξουσίας

Κορυφαίοι Έλληνες δικαστές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να παρέμβει σε μια μεγάλη έρευνα πριν από τις εκλογές του τρέχοντος έτους

Θέμα και στους New York Times έγινε οι κατηγορίες των δικαστών προς την κυβέρνηση για τη «θεσμική εκτροπή» της, αλλά και τα ποσταρίσματα του Παύλου Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έφεραν την αντίδραση των δικαστικών.

«Κορυφαίοι Έλληνες δικαστές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να παρέμβει σε μια μεγάλη έρευνα πριν από τις εκλογές του τρέχοντος έτους, κατά τις οποίες τα σκάνδαλα διαφθοράς είναι πιθανό να προκύψουν ως θέμα καμπάνιας.

Αρκετοί ανώτεροι πολιτικοί, όπως ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, βρίσκονται υπό έρευνα σε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας που αφορά τον ελβετικό φαρμακοποιό κολοσσό Novartis.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τους εισαγγελείς για την αργοπορία της έρευνας και κατονόμασε βασικούς δικαστικούς υπαλλήλους που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η ισχυρή Ένωση Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων επέκρινε την Πέμπτη τον Πολάκη για «προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της δικαστικής εξουσίας» και υπονόμευση του διαχωρισμού των εξουσιών», γράφει το κείμενο των New York Times, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει μπροστά της βουλευτικές, δημοτικές αλλά και ευρω-εκλογές, μέσα στο 2019.

Διαβάστε, επίσης:

Οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων για τις δηλώσεις Πολάκη