Τραγούδι για την αποστολή στην Εσχάτη Θούλη έγραψε ένας… Queen (Βίντεο-κλιπ)

Ο Μπράιαν Μέι, αστροφυσικός και κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος Queen, μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο σινγκλ με τίτλο «New Horizons», με αφορμή την ιστορική προσέγγιση της διαστημοσυσκευής της NASA, στην Εσχάτη Θούλη, το πιο απομακρυσμένο αντικείμενο που έχει φτάσει ποτέ δημιούργημα του ανθρώπου.

«Η αποστολή δημιούργησε μουσική μέσα στο κεφάλι μου. Είναι μια αποστολή που έχει να κάνει με την ανθρώπινη περιέργεια, την ανάγκη της ανθρωπότητας να βγει εκεί έξω και να εξερευνήσει», δήλωσε ο Μέι. Όπως είπε, τον κάλεσε ο επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής Άλαν Στερν και του ζήτησε να γράψει ένα τραγούδι για την περίσταση.

«Στην αρχή δίστασα γιατί το έβρισκα δύσκολο να σκεφτώ οτιδήποτε που να κάνει ομοιοκαταληξία με την Eσχάτη Θούλη», ανέφερε ο Βρετανός επιστήμονας και μουσικός. Τελικά, συνεργάστηκε με τον Άγγλο στιχουργό Ντον Μπλακ και μπόρεσε να γράψει ένα τραγούδι, το οποίο αρχίζει και τελειώνει με φράσεις του διάσημου αείμνηστου Βρετανού κοσμολόγου Στίβεν Χόκινγκ.

Ακούστε και δείτε παρακάτω το βίντεο κλιπ του «New Horizons» από το επίσημο κανάλι των Queen στο you tube:

Ο Μέι, ο οποίος είχε διακόψει τις σπουδές του στη φυσική για να ασχοληθεί με τους Queen, τελικά πήρε με μεγάλη καθυστέρηση το διδακτορικό του από το Imperial College του Λονδίνου το 2007. Έκτοτε εμπλέκεται με διάφορα επιστημονικά και διαστημικά προγράμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιστορική πρωτοχρονιά για τη NASA! Το Νέοι Ορίζοντες πέταξε πάνω από την Εσχάτη Θούλη

Πρώτες φωτογραφίες της Εσχάτης Θούλης από το Νέοι Ορίζοντες (Βίντεο)

Η Eσχάτη Θούλη μοιάζει με …κόκκινο χιονάνθρωπο (Εικόνες)