Υπόθεση Φλώρου: 16 εμπλεκόμενοι για τα πλαστά πιστοποιητικά αποφυλάκισής του

Οι εισαγγελείς ερευνούν το ενδεχόμενο οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να έχουν διαπράξει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου

Δεκαέξι πρόσωπα καλούνται από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των παράνομων αποφυλακίσεων, με αφορμή την αποφυλάκιση για λόγους αναπηρίας, του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Οι «ύποπτοι» κλήθηκαν ήδη και έλαβαν προθεσμίες για να φέρουν τα υπομνήματα των εξηγήσεων τους, και τους δόθηκαν προθεσμίες, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έξι από τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση είναι γιατροί, οι οποίοι υπηρετούν σε μία ιδιωτική κλινική, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αλλά και στο ΚΕΠΑ της Νίκαιας, το οποίο εξέδωσε ιατρικό πιστοποιητικό για τον 39χρονο κατηγορούμενο. Επίσης, ελέγχονται υπάλληλοι του ΙΚΑ, ένας δικηγόρος και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και ένας ισοβίτης, που φέρεται ότι αποφυλακίστηκε με “ύποπτο” ιατρικό πιστοποιητικό.

Διαβάστε, επίσης:

Ρόδος: Ξυλοκόπησαν άγρια τον Αθίγγανο βιαστή της 19χρονης με αναπηρία