Όσκαρ 2019: Ντέρμπι ανάμεσα σε Favourite και Roma

The Favourite και Roma είναι τα μεγάλα φαβορί για τη φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ. Οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου και του Αλφόνσο Κουαρόν έχουν από 10 υποψηφιότητες και ο αμερικανικός τύπος «μιλά» ήδη για ένα μεγάλο ντέρμπι με τρόπαιο το χρυσό αγαλματάκι

Τα αμερικανικά ΜΜΕ πλέκουν το εγκώμιο της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου και εκτιμούν πως το «Favourite» και το «Roma», που έχουν από 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, θα κονταροχτυπηθούν το βράδυ της 24ηςΦεβρουαρίου στο Dolby Theatre για την τελική επικράτηση.

Ο «Guardian» αναφέρεται στο δυνατό κάστινγκ του «Favourite», υποστηρίζοντας ότι η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, καθώς η έως τώρα πορεία της ταινίας, την είχε κατατάξει ανάμεσα στους πιθανούς διεκδικητές των βραβείων. Ανάμεσα στις 10 υποψηφιότητες που «κέρδισε» η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη είναι κι εκείνες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Κινούμενοι στην ίδια γραμμή, οι New York Times επισημαίνουν πως φέτος δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί και έτσι η απονομή των βραβείων θα είναι μια βραδιά αναμέτρησης. Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, ο Λάνθιμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στις υποψηφιότητες αναγνωρίστηκαν και οι τρεις βασικές ηθοποιοί της ταινίας. «Αυτός ήταν ο στόχος μου από την αρχή: τρεις πολύ δυνατές γυναίκες, χωρίς να διαχωρίζονται. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους συνεργάτες μου αναγνωρίστηκαν είναι αυτό για το οποίο είμαι πολύ περήφανος», ανέφερε χαρακτηριστικά.Γιώργος Λάνθιμος

Από την πλευρά του, το «Hollywood Reporter» παρατηρεί και ότι και οι δύο ταινίες που ηγούνται της κούρσας των βραβείων έχουν αποκλειστικά γυναικείους χαρακτήρες στο επίκεντρο της πλοκής τους, ενώ το «Vox» σημειώνει ότι το «Favourite» κατάφερε να αναπτύξει ένα «απροσδόκητο μομέντουμ», εκτιμώντας ότι «ίσως είναι τελικά ώρα για την (Ολίβια) Κόλμαν να πάρει σπίτι το Όσκαρ της – ακριβώς στην κατάλληλη ώρα για να πρωταγωνιστήσει σαν μια διαφορετική βασίλισσα στην επόμενη σεζόν του «The Crown» στο Netflix».

Η 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε, επίσης:

Τα μυστικά του Δίσκου της Φαιστού ταξιδεύουν στο Κέιμπριτζ