Welcome κ. Μέρκελ – Με φιλιά και αβροφροσύνες η υποδοχή Τσίπρα στην καγκελάριο (Βίντεο)

Στην Αθήνα έφθασε λίγο πριν τις 17:30 η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Η κ. Μέρκελ συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου είχαν ολιγόλεπτες κοινές δηλώσεις.

Χαμογελαστοί μπροστά στην είσοδο του Μεγάρου, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν μία θερμή χειραψία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο χώρο της συνάντησης.

«Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μία διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης. Αυτό το διάστημα περάσαμε δυσκολίες και από κοινού δύσκολες στιγμές και αντιθέσεις. Πιστεύω ότι σήμερα είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος, μέρος της κρίσης, σε μέρος της λύσης. Αποτελεί μία σημαντική χώρα στον πυρήνα της ΕΕ και ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή», τόνισε ο κ.Τσίπρας καλωσορίζοντας την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συζητήσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γερμανίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις του κ. Τσίπρα και της κας Μέρκελ στους εκπροσώπους του Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί η Μέρκελ επέλεξε να έρθει τώρα στην Ελλάδα – Το μήνυμα που μεταφέρει

Κλείνει και το μετρό για την Μέρκελ – Ποιοι σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν σήμερα