Υπόθεση Ζαφειρόπουλου: Το μυστήριο με δολοφονίες και θανάτους μέσα στις φυλακές

Είναι ο δεύτερος νεκρός μέσα σε 2 εβδομάδες στον Κορυδαλλό που σχετίζεται με την συγκεκριμένη υπόθεση

Στις 14 Ιανουαρίου ο Αλβανός Ιμπραχίμ Μπραχιμάι (ο άνθρωπος δηλαδή που πάτησε τη σκανδάλη και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο) έσφαξε με 17 μαχαιριές τον Αλμπέρ Μπάκο, έναν εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του ποινικολόγου και δύο εβδομάδες μετά εντοπίζεται νεκρός ο Τούσα Μπαρντίλ, το πρόσωπο που υπέθαλψε στο διαμέρισμα του τον Μπραχιμάι αμέσως μετά την εκτέλεση του Ζαφειρόπουλου.

Ένα απόκοσμο σκηνικό με φόντο  την εκδίκαση της υπόθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη (διεκόπη για τις 15 Φεβρουαρίου) και προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για τις περίεργες χρονικές συμπτώσεις των δύο θανάτων.

Μάλιστα, τα όσα λέγονται στον Κορυδαλλό αλλά και στην Ασφάλεια, κάνουν τους αναλυτές του Ανθρωποκτονιών να εκτιμούν ότι ίσως πίσω από τη δολοφονία του 36χρονου Μπάκο, να κρύβονται και διαφωνίες για τον τρόπο που θα διαχειριζόταν η συμμορία των Αλβανών στο δικαστήριο την υπερασπιστική τους γραμμή για τη δολοφονία του δικηγόρου. Όσο για τον θάνατο του 33χρονου Τούσα Μπαρντίλ, αποδίδεται επίσημα σε χρήση ναρκωτικών ουσιών καθώς το θύμα ήταν χρόνιος χρήστης. Όμως στο Ανθρωποκτονιών περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα αφού προσπαθούν να τεκμηριώσουν το σενάριο που θέλει ο θάνατος του να μην είναι τυχαίος. Κάποιοι δηλαδή να έδωσαν νοθευμένη δόση στον Τούσα κατόπιν εντολής που πήραν για να τον “φάνε”…

Παράλληλα, μυστήριο καλύπτει τους λόγους για τους οποίους ο 30χρονος Ιμπραχίμ Μπραχιμάι έσφαξε μέσα στο κελί της Ε΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού τον Μπάκο. Ο ίδιος ο φερόμενος ως δράστης, είπε στους αστυνομικούς ότι τον “καθάρισε” γιατί δεν άντεχε άλλο τη συμπεριφορά του:“Μου φερόταν σαν να ήμουν υπηρέτης του. Με το που με είδε μου είπε με άγριο τρόπο να του φτιάξω καφέ…”. Όμως στο Ανθρωποκτονιών έχουν πολλές ενστάσεις για το αν ο Αλβανός αποκάλυψε την αλήθεια για τα κίνητρα της δολοφονίας. Όταν δε, έσκασε και δεύτερος θάνατος μέσα σε κελί και μάλιστα ατόμου που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση τότε, λένε, ότι οι συμπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από σατανικές. Αυτό που ψάχνουν είναι αν κάποιος ήθελε να βγάλει από τη μέση συγκεκριμένους μάρτυρες και φυσικά ποιος είναι αυτός.

Το κόλπο και οι δολοφονίες

Στις αρχές του 2007  στις φυλακές Κορυδαλλού ο Ιμπραήμ Μπραχιμάι, ο δολοφόνος δηλαδή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συναντά τον Αρμπέρ Μπάκο (τον έσφαξε με 17 μαχαιριές  ο Μπραχιμάι στις 14 Ιανουαρίου στο Κορυδαλλό), τον Όλντι Ντούλτσε και τον Κλόντι  Λικοτσάι ψάχνουν να βρουν τρόπους να βγάλουν χρήματα και να βγουν από τις φυλακές. Οι τρεις Αλβανοί, ενόψει  του δικαστηρίου που θα γινόταν και ήταν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη ληστεία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014, εμπνεύστηκαν το μεγάλο κόλπο: Θα εκβίαζαν τον Αριστείδη Φλώρο, έγκλειστο για το σκάνδαλο της Energa που παράλληλα είχαν κατονομάσει και ως τον ηθικό αυτουργό στην υπόθεση Αντωνόπουλου, ζητώντας του ένα μεγάλο χρονικό ποσό για να μην πειράξουν αυτόν και την οικογένεια του και παράλληλα να αποσύρουν την καταγγελία. Μάλιστα, συναντούν μια φορά τον Φλώρο, του στέλνουν το μήνυμα, τον απειλούν ότι θα του κάνουν κακό και απαιτούν 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Ασφάλειας, η τρεις Αλβανοί πρότειναν πρότειναν στον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι 20.000 ευρώ, τα 3000 μπροστά,όταν θα έβγαινε με άδεια από τη φυλακή, να πάει μαζί με ένα ακόμη άτομο που θα έβρισκε ο ίδιος, στον δικηγόρο του Φλώρου τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, να του στείλει το μήνυμα για τον πελάτη του και να τον πυροβολήσει στα πόδια για εκφοβισμό. Παράλληλα, του ζήτησαν να ετοιμάσει μια μεγάλη επιχείρηση απόδρασης για να τους ελευθερώσει και στη συνέχεια όλοι μαζί με τα λεφτά να την κοπανήσουν για την Αλβανία.

‘Όμως ο Ιμπραχίμ Μπραχιμάι σκοτώνει τον Ζαφειρόπουλο και αμέσως μετά βρίσκει καταφύγιο στο διαμέρισμα του 33χρονου Αλβανού Τούσα Μπαρντίλ στην Καλλιθέα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του την Κυριακή με μια σύριγγα καρφωμένη στο χέρι. Είναι ο δεύτερος νεκρός μέσα σε 2 εβδομάδες στον Κορυδαλλό που σχετίζεται με την συγκεκριμένη υπόθεση…Μάλιστα, ο 33χρονος είχε προταθεί από τον  Κλοντιάν  Λικοτσάι ως μάρτυρας υπεράσπισης και θα επιβεβαίωνε τα όσα καταγγέλλει ο ίδιος ότι έχει πέσει θύμα απόπειρας δηλητηρίασης μέσα στον Κορυδαλλό. Τόνιζε δε, σε δικούς του ανθρώπους  ότι ο Τούσα  δεν πέθανε από ναρκωτικά, αλλά κάποιοι τον δολοφόνησαν για να του κλείσουν το στόμα….

Διαβάστε, επίσης:

Φωτογραφίες και βίντεο από την μοιραία ταβέρνα με τους 3 νεκρούς