Ψηφίζεται σήμερα το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Την έναρξη «κήρυξε» ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τόσκας, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα «ανεξαρτήτως κομματικής πειθαρχίας» να αποδεχθούν το πρωτόκολλο με τους εισηγητές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ να δηλώνουν ότι καταψηφίζουν

46

Tο πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ εισάγεται προς συζήτηση σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Την Πέμπτη με θετική εισήγηση, από την πλειοψηφία της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, πήρε το δρόμο για την Ολομέλεια το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Η συνεδρίαση της Επιτροπής ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 13.00 της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20.00, ενώ με βάση τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής, το σχέδιο νόμου εγκρίνεται κατά πλειοψηφία.

Με την έναρξη της συζήτησης, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Δουζίνας, ζήτησε να αποφευχθούν προσωπικοί χαρακτηρισμοί και ύβρεις που δεν έχουν θέση στο Κοινοβούλιο, ενώ ο Πάνος Καμμένος έθεσε ζήτημα πλειοψηφίας 3/5, δηλαδή ψήφιση με 180 ψήφους. κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

Την έναρξη «κήρυξε» ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τόσκας, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα «ανεξαρτήτως κομματικής πειθαρχίας» να αποδεχθούν το πρωτόκολλο με τους εισηγητές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ να δηλώνουν ότι καταψηφίζουν.

Διαβάστε, επίσης:

«Κλειδώνουν» για 26 Μαΐου οι εθνικές εκλογές