Άγκυρα: Τσίπρας και Ερντογάν θα μιλήσουν για την “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη, την υφαλοκρηπίδα και τα νησιά

Η Τουρκία θα συνεχίσει την αποφασιστική στάση της για να υπερασπιστεί τα θεμελιώδη δικαιώματά της που προκύπτουν από τα κυριαρχικά δικαιώματά της σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα

«Φωτιές» ανάβει η Άγκυρα, επιχειρώντας- παραμονή της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία- να βάλει στην ατζέντα της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν ζητήματα που δεν αναγνωρίζονται από την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ατζέντα θα περιλαμβάνει την τουρκική μειονότητα στη Θράκη, την υφαλοκρηπίδα και τα νησιά.

«Με την Ελλάδα έχουμε πυκνή ατζέντα. Αύριο θα έχουμε μία πυκνή ατζέντα, όπως διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, ενεργειακά, ο ΤΑΠ, o turkish stream, η τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη, η μειονότητα των Ρωμιών που ζουν στην Τουρκία και τα θέματα αυτών. Το Αιγαίο, η Μεσόγειος, η υφαλοκρηπίδα, τα νησιά», είπε ο Ιμπραΐμ Καλίν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας.

Επιπλέον, έστειλε ξανά προειδοποιητικό μήνυμα προς την Αθήνα και τη Λευκωσία, επισημαίνοντας ότι η Αγκυρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα, ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο, ανεξάρτητα από ποιον. Η Τουρκία θα συνεχίσει την αποφασιστική στάση της για να υπερασπιστεί τα θεμελιώδη δικαιώματά της που προκύπτουν από τα κυριαρχικά δικαιώματά της σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.

Διαβάστε, επίσης:

ΝΔ: Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους