Αίγυπτος: Τουλάχιστον 25 νεκροί από έκρηξη τρένου σε αποβάθρα γεμάτη κόσμο (Βίντεο σοκ)

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε, επικαλούμενο την ιντερνετική πύλη ειδήσεων Shorouk, ότι ένα τρένο εκτροχιάστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες όταν προσέκρουσε σε ένα άλλο τρένο ή την αποβάθρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η έκρηξη προήλθε από την δεξαμενή καυσίμου του τρένου.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Καΐρου εκκενώθηκε και ανεστάλησαν προσωρινά οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες κοντά στον σταθμό, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Την ίδια ώρα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου ότι η πυρκαγιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε όταν ένα τρένο έπεσε πάνω σε διαχωριστικό στον σταθμό “Ραμσής” στο κέντρο του Καΐρου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είδε απανθρακωμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος.

“Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στο διαχωριστικό”, δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Μίνα Γάλι στο Reuters.

“Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη η μηχανή” του τρένου, πρόσθεσε.

“Είδα τουλάχιστον εννέα απανθρακωμένα πτώματα στο έδαφος”, σημείωσε.

Βίντεο που ήρθαν στην δημοσιότητα δείχνουν την στιγμή της σύγκρουσης του τρένου στην αποβάθρα και την έκρηξη που σημειώθηκε αμέσως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αίγυπτος: Έκρηξη σε αρχαία συνοικία του Καΐρου -2 αστυνομικοί νεκροί, 2 τραυματίες

Στα πρόθυρα πολέμου δύο πυρηνικές δυνάμεις – Η αεροπορία του Πακιστάν κατέρριψε Ινδικά πολεμικά αεροσκάφη

Μεξικό: Στους 94 ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στον πετρελαιαγωγό