Αλαβάνος: «Σακελλάριος και Τσιφόρος θα είχαν πλούσιο υλικό με τον Πολάκη»

Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την ελπίδα για μία αριστερή συμπόρευση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, και επικεφαλής του Σχεδίου Β΄ Αλέκος Αλαβάνος επιτίθεται για άλλη μία φορά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας σκληρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”τα ΝΕΑ”, ο κ. Αλαβάνος επισημαίνει ότι «η εποχή που ζούμε δεν είναι μόνο περίοδος υποταγής, είναι περίοδος γελοιότητας» τονίζοντας ότι «το σημερινό κοινοβούλιο είναι το πιο απαξιωμένο από την πτώση της δικτατορίας μέχρι σήμερα. Την Ελλάδα την κυβερνούν πια όχι οι εκλεγμένες πολιτικές ομάδες αλλά οι ξένες πρεσβείες.

Τα οικονομικά και κοινωνικά νομοσχέδια γράφονται στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο κι έρχονται κατευθείαν στη Βουλή- δείτε και τώρα, υποτίθεται εκτός Μνημονίων, την τελευταία λέξη για το αφορολόγητο ή τον κατώτατο μισθό ή τους πλειστηριασμούς την έχει η Τρόικα. Και την εξωτερική πολιτική την διαμορφώνουν οι ΗΠΑ – ποτέ δεν είχε παρουσιαστεί τόσο αμερικανόδουλο υπουργείο Εξωτερικών».

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο κ. Αλαβάνος αναρωτιέται «πού είναι ο Σακελλάριος, ο Τσιφόρος, ο Γιαλαμάς, ο Πρετεντέρης με τις επιθεωρήσεις και τις σάτιρές τους; Θα είχαν τόσο πλούσιο υλικό». Εκτιμά επίσης ότι «δεν είναι μόνο ο κ. Πολάκης, είναι τόσοι πολλοί.

Ας μην απαριθμήσω ονόματα όλων αυτών που συμμετέχουν στην εξαπάτηση, στους αλληλοϋβρισμούς, στις δικαστικές καταγγελίες αναμεταξύ τους, στις υστερίες, στα προσχήματα, στις αλλαγές του κομματικού πουκαμίσου. Όπως το τρίτο Μνημόνιο δεν έχει σχέση με τις ιδέες και τις πολιτικές διεκδικήσεις της Αριστεράς, η κουλτούρα τους δεν έχει σχέση με τις αξίες και τους ηθικούς κανόνες της Αριστεράς, τη σεμνότητα, την ευθύτητα και την ειλικρίνεια».

Τέλος, ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την ελπίδα για μία αριστερή συμπόρευση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελπίζω πως, έστω την τελευταία στιγμή, πριν από τις εκλογές, σχήματα όπως η Λαϊκή Ενότητα, η Πλεύση Ελευθερίας, το ΜέΡΑ25, ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρουφάκης και πολλοί άλλοι θα συμπορευθούν στη βάση ενός κοινού δεσμευτικού προγράμματος και θα αποτελέσουν την ”άλλη επιλογή” στις εθνικές εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε, επίσης:Βεντέτα ΕΦΣΥΝ με Πολάκη: Αρκουδιάρης και αρκούδα μαζί!